Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 93551a
Foto: Kim Schepens
Meierijstad

Woonmeij: "'Huurverlaging nog niet goed uitvoerbaar"

Meierijstad - Naar aanleiding van een open brief van de SP, die stelt dat Woonmeij als enige Woningbouwcoöperatie in Meierijstad weigert mee te werken aan huurverlaging, is discussie ontstaan over de toepassing van het sociaal huurakkoord.

De wet biedt de ruimte om in bepaalde situaties huurbevriezing of huurverlaging toe te passen. Koepelorganisatie Aedes heeft hierover afspraken gemaakt met de woningbouwcoöperaties. In reactie op de klacht van de SP laat Mark Wonders, directeur van Woonmeij, weten achter het sociaal huurakkoord te staan en alle afspraken tot uitvoering te brengen. Dit zou ook in het belang zijn van de huurders. Volgens hem is het sociaal huurakkoord pas van kracht als de minister dat overneemt in landelijk beleid, al heeft het ministerie de coöperaties wel opgeroepen om alvast zoveel mogelijk in lijn daarmee te werken. En daar zit hem volgens Wonders nou net de kneep.

"Dit doet Woonmeij ook voor onderdelen die hierbij al uitvoerbaar zijn, zoals gematigde huurverhoging. Huurbevriezing komt bij ons niet voor omdat we onze huren al drie jaar niet meer dan trendmatig hebben verhoogd. Alleen huurverlaging voeren wij nog niet uit, onder meer omdat die zonder verdere uitwerking een structureel karakter heeft." Zo zou een calculerende huurder bijvoorbeeld tijdelijk minder kunnen gaan werken met als doel de huur definitief te verlagen, en daarna gewoon weer fulltime. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!