Logo mooirooi.nl
Coby van der Pas hangt de eerste wens in de boom.   | Fotonummer: 1d7c16
Coby van der Pas hangt de eerste wens in de boom. (Foto: Jeroen van de Sande)
Roois nieuwsbericht

Speciale wensen in een wensboom

Sint-Oedenrode  - Steeds meer ouderen leven in eenzaamheid. Maar wie zijn die ouderen? Vaak zijn ze onzichtbaar. Om ze uit een isolement te halen is enkele jaren geleden de Nationale Ouderendag in het leven geroepen. Op die dag in oktober laten vrijwilligers speciale wensen van senioren uitkomen. De laatste jaren liep het aantal serieuze wensen terug. Om de aanvragen aan te wakkeren is nu al een wensboom geplaatst in de hal van Odendael.

Het is een mooie opvallende boom, vol bloesem. Wethouder Coby van der Pas had de eer om er donderdagochtend de eerste wens in te hangen, onder toezicht van enkele bewoners van Odendael. Toch is de wensboom niet alleen voor hen. "We moedigen alle senioren van Sint-Oedenrode aan om een wens in te vullen op de formulieren die hier liggen. Doe de aanvraag in de bus en wij hangen de wens in de boom. Het moeten individuele en bijzondere wensen zijn", geeft Ingrid Gevers namens de organisatie aan. Van der Pas was al eens eerder bij de Nationale Ouderendag aanwezig als raadslid van de gemeente Sint-Oedenrode. Ze schudt zo wat wensen uit de mouw die al eens in vervulling zijn gegaan. "Een vrouw vroeg een ritje aan in een zijspan en een andere dame wilde graag eens naar de plek waar spraakboeken gemaakt worden. Het is geweldig dat die wensen in vervulling zijn gegaan."

Aan iedere wens wordt een vrijwilliger gekoppeld die als begeleider mee op pad gaat. Gevers: "Daar gaat het tenslotte ook om; het leggen van nieuwe contacten. We hopen dat een vrijwilliger na de Nationale Ouderendag als een soort maatje langer in contact blijft met de oudere. Wil iemand zich aanmelden als vrijwilliger? Dat kan hier aan de receptiebalie." Ondertussen komt een medewerkster van het verzorgingstehuis de eerste wens al in de bus stoppen. De toekijkende vrouwen staan te peinzen wat de eigen wens zou kunnen zijn. "Ik heb van de week al onder deze boom gestaan. Ik wenste dat ik nog lang mag blijven zoals ik nu ben", vertelt een dame met een rollator. Nadat haar is uitgelegd wat precies de bedoeling is zegt ze: "Ik heb boven een man zitten. We gaan er samen eens over nadenken…."  
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!