Afbeelding

SorgHuys Investment koopt voormalig Damiaanklooster

Algemeen

Sint-Oedenrode - Medio april is het voormalige Damianenklooster aan de Schijndelseweg in Sint-Oedenrode, waar de jeugdkliniek Kentra24 van Novadic-Kentron is gehuisvest, definitief verkocht. Dit na een uiterst zorgvuldige biedingsprocedure waarbij NK ondersteund werd door Van de Water Groep en Marten Jorritsma. De nieuwe eigenaar wordt SorgHuijs Investment waarmee in april een definitief koopcontract werd afgesloten. Deze organisatie richt zich op wonen, zorg en welzijn in Nederland en initieert, ontwikkelt, structureert en beheert zorgvastgoed. Het klooster krijgt dus opnieuw een zorgbestemming.

Het voormalige klooster is sinds 1971 in gebruik geweest als verslavingszorginstelling. Aanvankelijk was er de door Philips voor haar werknemers opgericht stress- en verslavingskliniek Roder Heijde gevestigd. Nadat deze voorziening samengevoegd werd met Novadic, dat destijds nog de Stichting Verslavingszorg Oost-Brabant heette, deed het gebouw vanaf 1993 dienst als hoofdkantoor en klinische voorziening van deze organisatie. Ook na de fusie van Novadic en Kentron in 2004, bleef het klooster in gebruik als hoofdkantoor met een aantal klinische afdelingen. In 2007 nam Novadic-Kentron de nieuwbouw op zorgpark Voorburg in Vught in gebruik, waarna het hoofdkantoor en de klinische afdelingen verhuisden naar Vught. Na een verbouwing werd de verslavingskliniek voor jongeren tot 24 jaar Kentra24 aan de Schijndelseweg gehuisvest in 2012.

SorgHuys Investment NV (gevestigd in Soesterberg) is landelijk actief als ontwikkelende fondsbelegger in zorgvastgoed. SorgHuys heeft een visie op het gebouw ontwikkeld waarbij het geschikt gemaakt kan worden voor dementiehuisvesting eventueel gecombineerd met zorghotel. Zij zijn met diverse zorgpartijen in gesprek voor de aanhuur van het complex bijgestaan door Cushman & Wakefield. Maar ook het recente nieuws dat er in Nederland 26.000 jongeren op straat zwerven heeft mijn aandacht aldus SorgHuys directeur Cor van Eggelen. De focus van de herontwikkeling ligt op een duurzaam en dus economisch stabiel zorgconcept waarmee dit fraaie Rijksmonument weer in volle glorie voor de regio en volgende generaties kan schitteren.
Met SorgHuys Investment is afgesproken dat de locatie uiterlijk in juli 2020 voor hen beschikbaar komt. Voor die tijd zal de jeugdkliniek verhuizen naar onze locatie in Vught. Daar zijn momenteel al een aantal klinische afdelingen ondergebracht. Ook zijn in Vught alle faciliteiten aanwezig (sportzaal, muziekruimte, et cetera.) die Kentra24 ook in Sint-Oedenrode ter beschikking had. Hierdoor zal er ook in Vught een kwalitatief goed programma geboden kunnen worden.