Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 0533aa
Sport

VV Nijnsel/TVE Reclame klaar om te oogsten

Nijnsel - Er zijn in de Vierde Klasse I nog drie wedstrijden te gaan, eindelijk, eindelijk staan alle teams nu op een gelijk aantal wedstrijden. Stond Avesteyn langere tijd virtueel stevig aan kop, daar is de laatste maanden behoorlijk de klad ingekomen. Dat heeft enerzijds te maken met dertien overwinningen op rij van Nijnsel, sinds de winterstop niet meer verloren, en de terugval van de ploeg uit Dinther.

Waar Nijnsel de afgelopen tijd tegen laagvliegers redelijk probleemloos de punten verzamelde, kostte dat Avesteyn aanzienlijk meer moeite met meerdere gelijke spelen tot gevolg en zelfs vrij recent een bizarre thuisnederlaag tegen NLC'03 uit Lith. Deze ploeg kwam zo'n tweemaal over de middellijn en scoorde evenzovele malen. De thuisclub beukte en beukte maar tevergeefs. Lastig zo aan het eind van de competitie als de prijzen verdeeld worden. Ging de aandacht al die tijd voortdurend uit naar Avesteyn, daarachter sloop DVG dichterbij als een dief in de nacht. Dit team heeft 'slechts' zes verliespunten minder dan Nijnsel.

Welke scenario's kunnen de komende weken opdoemen?
Als Nijnsel aanstaande zondag wint van Avesteyn (verschil vier punten) dan kan laatstgenoemde ploeg de geelblauwe formatie niet meer achterhalen. Mocht DVG deze zondag dan ook nog twee of meer punten laten liggen, thuis tegen Cito, dan kan de vlag in top. Zo niet, dan blijft de marge zes punten en kan Nijnsel het karwei de week daarna, eveneens thuis, tegen Nulandia afmaken. Nulandia staat thans op een 'veilige' vierde plek en dat wel zo blijven. Dat betekent ook een nacompetitieplek. Mocht Nijnsel de komende weken punten gaan verspelen, dan wordt vanzelfsprekend alles weer anders en is er nog een escape op de laatste competitiezondag 26 mei, uit naar WEC. Voor de volledigheid: Nijnsel heeft al enige tijd een periodetitel in bezit, dus zal altijd in de nacompetitie verschijnen mits het kampioenschap niet wordt behaald. Er is in Nijnsel echter niemand die het daar op wil laten aankomen. Maar goed, het woord is aan de spelers, die moeten hun voeten laten spreken. Dat hebben ze al maanden bijzonder goed gedaan en wat de vele supporters betreft mag die succesperiode nog wel een paar weken worden verlengd. Voor alle duidelijkheid: er komt in geen geval een beslissingswedstrijd, bij een gelijke eindstand beslist het doelsaldo. En ook dat ziet er voor Nijnsel (voorlopig) het meest florissant uit. Warm aanbevolen: zondag 14.30 uur (tevens Themamiddag: 'Ons Moeder'): Nijnsel-Avesteyn, sportpark Den Eimert aan de Sportlaan.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!