Wim en Lucy voor hun nieuwe onderkomen.
Wim en Lucy voor hun nieuwe onderkomen. Foto: Jeroen van de Sande

Nieuwe locatie past perfect bij Bekkers Advies

Algemeen Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Ik loop zonder jas. Zo lekker is het buiten. Het centrum ligt enkele passen achter me en fluitend zie ik ineens de opvallende glimmende letters van Bekkers Advies. Ze hangen pas net, want de steiger staat er nog. Een duidelijk voorbeeld van een AA locatie middenin het dorp. Of moet ik BA locatie zeggen? Geen tijd voor initialenraadsels. Ik stap de drempel over en voel me direct thuis. Dat komt vast en zeker door de opkamer, die ze vroeger bij mijn oma thuis ook hadden.

Door: Jeroen van de Sande

Een historisch pand in een moderne jas. Dorps, toegankelijk, maar ook professioneel. Bij de tijd ook, denk ik wanneer ik Wim van Veggel staand achter zijn verstelbare bureau zie werken. Ik schud eerst Helmy van Kollenburg de hand, daarna die van Wim en uiteraard komt ook eigenaresse Lucy Bax-Koenders me ontvangen. Ze glimmen van trots zodra ze me de nieuwe werkomgeving laten zien. "We moesten op zoek naar een nieuwe locatie en wilden ons graag zo dicht mogelijk bij het centrum vestigen. Toen dit op ons pad kwam, waren we direct verkocht", twinkelt Lucy met haar ogen. "We zijn goed zichtbaar en daardoor goed vindbaar." Wat heet… iedere Rooienaar komt hier iedere week minimaal één keer voorbij. 'Jullie zullen wel merken dat er meer aanloop is'? stel ik misschien een logische vraag. "Zeker weten", zegt Helmy. "Vooral nu we er pas zitten, komen veel mensen even kijken én feliciteren!"

We nemen met zijn vieren plaats in de vergaderruimte die ook met regelmaat wordt verhuurd aan andere ondernemers. Net als bij de vorige locatie blijft Bekkers Advies deze mogelijkheid bieden. "Ook blijven er bij ons kunstexposities plaatsvinden. Binnenkort start de eerste weer", zegt Lucy, terwijl ze naar de nu nog lege witte muur kijkt. Het tekent de openheid van Bekkers Advies en de mensen die er werken. Ook het babbelen over koetjes en kalfjes. We kennen elkaar tenslotte uit 'het Rooise'. Al snel schakelen we over naar het zakelijke en meest belangrijke onderwerp: Bekkers Advies.

Het is veel meer dan alleen advies. "Mensen denken wel eens dat we alleen maar belastingpapieren invullen, maar dat gaat uiteraard veel verder", is fiscaal adviseur Lucy duidelijk. "We bieden een breed pakket aan financiële diensten voor MKB-ondernemers, zzp'ers en particulieren. Zo zorgen we voor de administratieverwerking van A tot Z, stellen we jaarrekeningen en fiscale aangiftes op en verzorgen we salarisadministratie. Klanten kunnen dit volledig aan ons uitbesteden of ervoor kiezen een deel zelf te verwerken onder onze begeleiding." Alles gaat volledig digitaal. Geen mappen vol papieren, maar alles in 'de cloud'. "Wij werken al achttien jaar met online boekhoudpakketten. Toen waren we één van de eersten", stipt relatiebeheerder Wim aan. Als relatiebeheerder hoeft hij echt niet alleen met zijn fietsje door Sint-Oedenrode. Bekkers Advies heeft klanten uit de hele regio, maar ook ver daarbuiten. Wim: "Ik ga zelfs naar Den Haag. Daar is een klant van ons naar toe gegaan met zijn bedrijf en hij is zo tevreden dat hij bij ons is gebleven. Een mooi compliment." Lucy vult Wim aan. "We kunnen efficiënt werken met een klein team. Waarbij een warme klantenrelatie en betrokkenheid voorop staat."

Op 24 mei, een vrijdag, houdt Bekkers Advies een Open Dag vanaf 14.00 tot ongeveer 19.00 uur. "Het wordt lekker laagdrempelig, ongedwongen. We vinden het leuk om ons nieuwe onderkomen te laten zien", nodigt Lucy uit. Het team heeft er duidelijk zin in. Ze zien er ingespeeld uit, uitgerust met een vriendelijke glimlach. Voor ik ga zie ik zelfs een gezellige achterom. Dat voelt Roois en dat voelt dan ook goed…