Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 944c59

Rooi is Europees Kampioen rijker

Sint-Oedenrode is een Europees Kampioen rijker. Softtip darter Axel Goverde heeft deze titel bij mogen schrijven in de categorie 501 dubbel in / dubbel uit. Afgelopen week deed hij met veel andere Nederlanders mee aan het EK softtip darts in Spanje.

In Sint-Oedenrode wordt veel gedart in verschillende cafés. Rooi is vooral een softtip bolwerk. Axel Goverde is een jongen die fanatiek is en al veel wedstrijden achter zijn naam heeft staan. Het winnen van het EK is uiteraard een huzarenstukje.

Hoe voelt het om Europees Kampioen te worden?
"Om Europees kampioen te worden is een geweldig gevoel! Het was mijn eerste EK en dan ook nog in het shirt van Oranje! Een hecht team waarop ik kon bouwen. Zowel de bondscoach als de organisatie waren helemaal super! De supporters die je dan door elke wedstrijd heen slepen is geweldig. Daar ben ik ze ook zeer dankbaar voor. 

Hoe verliep het toernooi?
"Ik speelde bijna alle toernooien mee en speelde goed. Alleen het niveau was zo behoorlijk hoog dat ik de eerste paar toernooien niet veel presteerde. Ik had zaterdag mijn zinnen gezet op het toernooi dat zondag gespeeld ging worden: de singel 501. Het gevoel was zaterdag zo goed dat ik voelde dat ik wel eens zou kunnen gaan winnen! Het liep in het begin wat matig. Mijn eerste ronde moest ik tegen de bondscoach spelen, Raymond Hoek. Ik haalde een redelijk niveau."

De weg naar de finale… we zijn benieuwd!
"Pas vanaf de derde ronde begon het allemaal op zijn plek te vallen. Na het uitschakelen van een Fransman en vier Spanjaarden stond mij een finaleplek te wachten. In deze finale begon ik niet al te best, maar gooide ik meteen de eerste leg 102 uit om 1-0 voor te komen. Dus ik was nog 1 leg verwijderd van de titel. Deze begon ik goed en ik maakte het uiteindelijk af met een 68 finish. Wat er dan door je heen gaat is onbeschrijfelijk..."
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!