Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e960c9
Sport

Rooise renners waaieren uit

Sint-Oedenrode - Afgelopen weken waren de Rooise renners weer te vinden in alle delen van Nederland. In Heeswijk stonden Jarno, Sep en Youri aan de start.

Jarno kwam in de derde ronde al zeer hard in aanraking met het asfalt. Gekneusd sleutelbeen, zwaar gekneusde hand en vingers zou Jarno bijna twee weken aan de kant gaan houden helaas. Sep en Youri eindigden als 70e en 73e. Youri mocht i.p.v. Jarno starten in de klassieker Omloop van de Veenkolonien in Veendam en moest 20km voor het einde na 150km helaas met grote groep de wedstrijd verlaten. Zondags in Oploo had Youri nog zware benen van de klassieker. Vanaf ronde één ging het peloton in stukken. Sep kwam in groep drie terecht en werd 46e en Youri in groep vijf en moest halverwege uit koers.
Afgelopen zaterdag wilde Jarno het toch gaan proberen in de klassieker in Dronten maar na 50km kwam hij erachter dat het toch nog niet best was. Zondag mochten Sep en Youri starten in de klassieker Omloop van de Glazen Stad. Deze wedstrijd over 172km tussen de kassen van het Westland is gevaarlijk en zwaar door het vele draaien en keren. Toch wisten Sep en Youri zich zeer knap stand te houden. Je moet niet vergeten dat beide eerstejaars beloften zijn en tussen de elite is het moeilijk je altijd te handhaven. Na een goede wedstrijd was Sep na 150km helemaal op, maar Youri hield zeer knap stand en wist in het peloton te finishen als 82e. Negentig van de 150 renners kwamen aan de finish. Komende week start Jarno in een vijfdaagse wedstrijd in de Ardennen en voor Sep en Youri is er de Ronde van Gerwen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

De overheid moet een statement maken in de zwarte Pieten discussie.Reageren!