Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: ef77c9
Sport

Voorjaarscompetitie 2019 weer begonnen

Sint-Oedenrode - Zoals ieder jaar begint het competitie seizoen met de voorjaarscompetitie, dit is een competitie tussen clubs uit de regio. Bij iedere club melden teams zich aan om deze competitie te gaan spelen. Zo ook bij TV de Kienehoef. Er zijn meerdere categorieën waarin gespeeld wordt, dit zijn de dames- en heren en de mixcompetitie. Deze groepen zijn ook nog verdeeld per leeftijd in 17+ en 35+. Dit keer is het de beurt aan mix team Kienehoef 6, wat op vrijdagavond uitkomt. Het team bestaat uit drie dames Lydia, Mascha en Singha en drie heren Frank, Huuk en Twan. Op een avond spelen vier van de zes mensen de wedstijden en dit rouleert per week, waardoor iedereen een keer met elkaar speelt.

Twee jaar geleden zijn zij allemaal met tennis begonnen, door op tennisles te gaan bij de tennisvereniging. Eerst hebben zij les gehad van Yoerie Janssen en dit jaar trainen zij bij Cees de Boer. Voordat ze les namen kenden ze elkaar nog niet, maar door de goede sfeer en het gezamenlijke tennis plezier werd het al gauw een hecht clubje. Dit jaar zijn ze dan ook voor het eerst gestart met het spelen van de externe competitie.

Na inschrijving volgt een loting door de KNLTB, die ons team koppelde aan de volgende tegenstanders: Mierlo 2, De Merletten 5, Son en Breugel 5, De Helze 4, 't Lobke 1, Eresloch 4 en ELTV 2. Zij spelen de wedstrijden op de vrijdagavond en vrijdag jl. speelden zij thuis tegen Mierlo 2. Toe doen gebruikelijk verzorgt het thuis spelende team de hapjes voor en na de wedstrijden. Waar bij de teams zich even aan elkaar voorstellen.

Rond kwart voor zeven verzamelden de thuis spelende teams zich op het sportpark. Na een rondje koffie begeven de eerst teams zich richting de banen. Er wordt in de mix begonnen met een dames- en een herendubbel. Waarna er in de tweede ronde twee mix partijen gespeeld worden. Zeer benieuwd naar hoe de tegenstand in de competitie zal zijn betreden ook zij de baan. Bij het in spelen gaat het best lekker, maar na een wedstrijd van ongeveer 50 minuten blijkt dat we aardig tegenstand hebben kunnen bieden. Wel blijkt uit de stand dat onze tegenstander duidelijk een maatje te groot is. Met 6-0, 6-2 en met 6-1, 6-1 gaan beiden partijen helaas jammerlijk verloren.

Tussen ronde 1 en ronde 2 wordt even wat gedronken en leren we onze tegenstanders een beetje kennen, net als wij een erg gezellig team dat er graag een leuk avondje van maakt. In de tweede ronde vangen ze vol goede moed aan met de mix, Singha en Twan nemen het op tegen Bas en Frederique en Mascha en Huuk treden aan tegen Marloes en Olaf. Het wordt helaas weer geen doorslaand succes, maar na iets meer dan een uur spelen Mascha en Huuk 6-1, 6-0 en Singha en Twan 6-0, 7-5. Een uitslag waar beide partijen prima mee kunnen leven. Na de wedstrijden werd er nog gezellig geborreld in een sfeervol en volgepakt paviljoen waarna Mierlo met de welverdiende punten huiswaarts keerde.

Al met al was het een erg geslaagde eerste ronde, wel is er nog wat werk aan de winkel voor het ploegje. Aanstaande dinsdag staan ze weer vol ambitie bij Cees op de baan en hopelijk sprokkelen ze in de resterende wedstrijden nog wat puntjes bij elkaar. Hoe dan ook ze houden de moed er in en beleven erg veel plezier aan het potje tennis en de leuke sfeer!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!