Afbeelding

Sportcafé Meierijstad

Algemeen

Sint-Oedenrode - De sportclubs in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode  worden door de Sportraad Meierijstad van harte uitgenodigd  om met een vertegenwoordiging op woensdagavond 17 april aanstaande naar het Meierijstad Sportcafé te komen. Thema is Veilig Sportklimaat, en ook de relatie naar subsidieverlening. Dit onderwerp wordt door  wethouder Coby van der Pas toegelicht. Het Sportcafé op woensdag 17 april 2019 vindt plaats in 't Spectrum te Schijndel. De ontvangst is om 19.30 uur, de eindtijd is 22.15 uur met nog informele uitloop tot 23.00 uur.
Het thema Veilig Sportklimaat is een van de topprioriteiten van de overheid voor de komende jaren en ook zeker in jullie belang!  .

Nauw gerelateerd aan dit onderwerp is de voorstelling "Dat schiet lekker op zo!". Want in een nog positiever klimaat bij sportclubs kunnen kinderen zich veilig en optimaal ontwikkelen, blijven meer kinderen sporten (en onder de huidige afhakers zitten ongetwijfeld ook talentvolle sporters en de vrijwilligers van de toekomst!), is er meer sportief gedrag is (en dus minder incidenten) en vinden trainers/coaches en bestuurs- en commissieleden het leuker om actief te worden en te blijven.
De reden dat de gemeente Meierijstad deze voorstelling aanbiedt, is dat we graag willen dat de sportclubs elkaar en de gemeente ontmoeten in een wel heel leuke setting: samen gaan we een humoristische theatervoorstelling beleven. Met ook nog een inhoudelijke boodschap, want de voorstelling gaat over het werken aan een positief klimaat bij sportclubs. Direct na afloop willen we daar graag met jullie over brainstormen.
 
De voorstelling is gebaseerd op de o.a. de theatervoorstelling 'Wel winnen, hè!' waar 100.000 (!) mensen van genoten hebben. De voorstelling wordt omarmd door NOC*NSF / 42 sportbonden en vele gemeenten. De reacties zijn zeer enthousiast. 'Heel grappig!'. 'Zo herkenbaar!'. De bezoekers geven gemiddeld een 8.
In de voorstelling zien we een vader die een andere aanpak probeert bij zijn zoon, waar hij ook de coach van is. Maar dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk te zijn…
Wil je meer weten over de voorstelling? Kijk dan op www.datschietlekkeropzo.nl. Daar zie je onder andere de trailer. We zouden het wel fijn vinden als je je van te voren aanmeldt. Dat kun je simpel doen via mail naar secretaris@sportraadmeierijstad.nl.

Heb je nog vragen, neem dan uiteraard gerust contact op.

Namens de Sportraad Meierijstad en de Gemeente Meierijstad,
Robert Barclay
e-mail robert.barclay@tilburg.nl
telefoon (06) 15 86 05 46