Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

De Rooise Pas blijft populair

Algemeen Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Hij bestaat alweer ongeveer tien jaar: De Rooise Pas. Destijds door Brabantzorg in het leven geroepen om 55-plussers iets extra's te bieden en om hen meer te binden aan Odendael. Mede dankzij één oplettende ondernemer groeide de pas uit tot een ultieme voordeelkaart voor de wat oudere Rooienaren.

"Nog steeds sluiten ondernemers zich aan bij De Rooise Pas en ook aanvragen van gebruikers blijven binnenkomen", vertelt Ingrid Gevers, werkzaam bij Brabantzorg Odendael. En dat na tien jaar! Dat laat zien dat De Rooise Pas populair blijft. Zes keer per jaar staat in DeMooiRooiKrant een pagina van De Rooise Pas, helemaal vol met leuke aanbiedingen voor de gebruikers. Deze week staat die pagina op bladzijde 34. Wat opvalt? Tientallen Rooise ondernemingen die samen met Odendael zorgen voor zeer uiteenlopende (kortings)acties.
Het begon ooit met één ondernemer. Toen Odendael startte met De Rooise Pas, was dat vooral om Rooise senioren te laten profiteren van acties binnen het verzorgingstehuis van Sint-Oedenrode. Niet alleen de bewoners van Odendael, maar álle senioren uit deze gemeente. "Dan valt te denken aan korting op het Internetcafé of de toenmalige boodschappenservice, maar ook kortingen in het eigen restaurant. Er kwam toen een ondernemer die ook wel iets wilde aanbieden voor de pasgebruikers. Dat vonden we een goed idee. Toen eenmaal het schaap over de dam was…", omschrijft Ingrid de goede start. Ineens volgden meer en meer winkels en bedrijven. "Zij zien het allemaal als elkaar versterken en daar is het ook om te doen. We moeten elkaar versterken zodat Rooienaren in Rooi blijven kopen. Tuincentrum Brekelmans geeft wat dat betreft een goed voorbeeld. Zij koppelen een aanbieding van De Rooise Pas met extra punten voor de Natuurlijk! Sint-Oedenrode spaarkaart."

Ondernemers zijn nog steeds welkom om zich aan te sluiten. Meer informatie hierover staat op de advertentie. Bent u een Rooise senior en wilt u De Rooise Pas aanvragen? Ga dan naar de receptiebalie van Odendael. Daar helpen ze u verder.