Afbeelding

Van Zutphen naar finale Brabantse beker

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen maandag stond de damwedstrijd Friso van Zutphen-John Wilsens op het programma. De inzet was een finaleplaats om de Brabantse beker.

Deze wedstrijd leek het einde van de successen reeks van RDS'er Friso. Met een ratingverschil van meer dan 300 punten leek het een strijd te worden van David tegen Goliath ondanks dat Friso aan een remise voldoende had om de finale te bereiken. In een bekertoernooi gelden soms andere wetten dan in een reguliere competitie wedstrijd.
Friso liet dat ook zien. Gedurende de hele wedstrijd bleef Friso overeind en in een zeer gecompliceerd eindspel volgde er reeks van verplichte zetten en leek de wedstrijd zowaar in remise te eindigen. In een ultieme poging om de wedstrijd naar zich toe te trekken blunderde John Wilsens in het eindspel en ging Friso met de volle winst aan de haal.
Een mooie en verrassende finale plaats voor Rooise dammer Friso van Zutphen was daarmee een feit. De tegenstander in de finale is de winnaar van de wedstrijd Pieter Wijn en Tom Swelsen.