Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 01e8ca
Roois nieuwsbericht

Mini-documentaire over hospice Dommelrode

Sint-Oedenrode - Een hospice is een plaats waar mensen hun laatste levensfase doorbrengen. Het is een plaats die onlosmakelijk met de dood verbonden is. Dat wil niet zeggen dat de sfeer louter wordt bepaald door droefgeestigheid. Omroep Meierij maakte een mini-documentaire over het hospice Dommelrode in Sint-Oedenrode en zag hoe bewoners tot het laatst hun leven probeerden te leven zoals ze altijd hebben gedaan.

In deze reportage komen twee bewoners aan het woord. Ze vertellen over hun leven, het besluit om niet langer thuis te blijven maar naar het hospice te gaan. Ze vertellen over de berusting die ze er hebben gevonden.
Vrijwilligers vertellen over hoe zij dagelijks omgaan met de dood en hoe ze proberen de bewoner een zo'n aangenaam mogelijke tijd bezorgen. Coördinatrice Ingrid Gevers legt uit waarom zij het hospice een 'bijnathuishuis' noemt en waarom er plotseling een motorfiets in de huiskamer stond.
Aan de hand van fragmenten uit het gastenboek van Dommelrode komen de familieleden van de bewoners aan het woord. De reportage is vanaf 25 maart te zien bij Omroep Meierij TV. Voor uitzendtijden zie www.omroepmeierij.nl.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!