Hopelijk gaat Rooi met veel prijzen naar huis!
Hopelijk gaat Rooi met veel prijzen naar huis! Foto: Jeroen van de Sande

Staat hier een miljonair tussen?

Algemeen

Sint-Oedenrode – Wie weet staat hier na vandaag een miljonair tussen, of iemand die in ieder geval een flinke geldprijs heeft gewonnen. Deze Rooienaren sprongen vanochtend bij Van Hoof op de bus om naar de opnames van Miljoenenjacht te gaan. Op zondagavond 17 maart is de ontknoping te zien bij RTL 4.

Alleen maar blije gezichten voegen zich samen op de parkeerplaats aan de Grote Doelenlaan. Schichtig schieten de ogen heen en neer. Wie zijn er nog meer bij? Alleen mensen met postcode 5492 zijn uitgenodigd en dan de geluksvogels die als introducee mee mogen. Er wordt veel gelachen en uitgelaten gekletst. Natuurlijk volgen vooral speculaties; wat zou ons te wachten staan? Zou er iemand wat winnen? En ja, wat als! Stiekem heeft iedereen al gedroomd van de winnende koffer.

Elske van Kempen is één van de gelukkigen. "Ik had de brief bijna weggegooid, maar toen las ik hem nog eens goed, haha. Dit is natuurlijk hartstikke leuk om mee te maken. We zullen wel niks winnen, maar je weet maar nooit!" Net als bij de rest kwam voor Elske de oproep van Gijs Kapteyns als geroepen. Ook hij is één van de uitverkorenen en kreeg het puike idee om een busreis te regelen. "Met zijn allen gaan is veel leuker", vindt Elske. "Ik had nog van niemand anders gehoord dat die naar Miljoenenjacht mocht en ik wilde graag met meerderen gaan. Daarom heb ik me meteen aangemeld toen ik de oproep zag." Gijs had zijn bus binnen no-time vol. In totaal reizen er vandaag 52 met Van Hoof mee. 26 Deelnemers met evenzoveel gasten. De overige 24 die een brief hebben gekregen zullen vast en zeker zelf onderweg zijn naar de studio in Amsterdam.

De vijftig inwoners van Sint-Oedenrode zijn samen met inwoners van negen andere wijken uit heel Nederland aanwezig in de studio. Eén van de 500 aanwezigen maakt kans de studio als miljonair te verlaten. Diegene neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het 'Gouden Koffer Spel' te spelen. Door koffers te openen, maakt de finalist kans op een geldbedrag dat kan oplopen tot wel vijf miljoen euro.

De uitzending van 'Postcode Loterij Miljoenenjacht' met daarin de inwoners van Sint-Oedenrode is zondag 17 maart van 20.00-21.30u bij RTL 4 te zien.