Afbeelding

Gezinsauto kiezen, waar moet je op letten?

Algemeen

Wanneer je in blijde verwachting bent of je gezin net is uitgebreid met een wolk van een baby, brengt dat de nodige veranderingen met zich mee. Elke jonge ouder kan beamen dat niet alleen de dagen er anders uitzien, vooral ook de nachten. Maar dat is niet het enige wat verandert. Je past waarschijnlijk ook je werktijden aan, je walk-in-closet wordt babykamer en ja, ook die sportieve coupé moet eraan geloven. Want gezinsuitbreiding betekent ook meer bagage wanneer je er met het gezin op uit gaat. Maar waar moet je nu precies op letten bij het kiezen van een gezinsauto? We helpen je graag op weg.

Controleer de bevestiging van kinderstoeltjes in je gezinsauto
Een heel belangrijk onderdeel van de ideale gezinsauto is de bevestiging van kinderstoeltjes op de achterbank. In Nederland en veel andere landden in Europa ben je verplicht kinderen tot 135 cm in een goedgekeurd kinderzitje te plaatsen. Dat betekent ook dat je dit kinderstoeltje goed moet kunnen bevestigen. Een autogordel alleen is vaak niet voldoende. De meeste auto's hebben tegenwoordig isofix. Dit is een handig kliksysteem om de module van de Maxi-Cosi of grotere kinderstoeltjes veilig vast te zetten.

Een gezinsauto moet ruimtelijk zijn
Een Maxi-Cosi, kinderwagen, de favoriete knuffel, een grote luiertas en natuurlijk reserve kleren. Zomaar een greep uit het bescheiden assortiment dat jonge ouders dagelijks meezeulen. Een gezinsauto moet dus vooral ruimtelijk zijn. Gelukkig heb je tegenwoordig heel mooie en sportieve stationcars, voor best bescheiden prijzen.

Maak een proefrit in je gezinsauto
Of je nu kiest voor een gloednieuwe of een tweedehands, maak altijd met het hele gezin een proefrit in je gezinsauto. En voel je vooral niet bezwaard om dit bepakt en bezakt te doen. Je zult niet de eerste zijn die er na aankoop van een auto achter komt dat de kinderwagen nét niet in de kofferbak past.

Nieuwe gezinsauto? Check je autoverzekering!
Een gezinsauto is meestal een wat grotere en zwaardere auto. Dit houdt in dat je waarschijnlijk ook meer geld kwijt bent voor de premie autoverzekering. Op Geld.nl kun je heel makkelijk je autoverzekering vergelijken. Met een paar muisklikken zie je meteen welke autoverzekering het beste past bij je nieuwe gezinsauto. Daarnaast betaal je nooit onnodig te veel, omdat ze gerangschikt staan op premie. Sluit je een autoverzekering af via Geld.nl en vind je dezelfde autoverzekering binnen zeven dagen ergens ander goedkoper? Dan betaalt Geld.nl je dit verschil, plus vijf procent daarvan terug.

Gezinsauto top 5
Om je alvast op weg te helpen hebben we voor jou een top 5 samengesteld van meest comfortabele, ruime en betaalbare gezinsauto's: Skoda Octavia, Seat LEON, VW Golf, Opel Astra, Peugeot 308.