Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 6b3119
Foto:
Sport

Schoonspringzusjes springen PR in Amsterdam

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag was er geen carnaval voor de Ollandse zusjes Lita en Ziva van Weert. Zij vertrokken in de middag naar Amsterdam voor de 3e zeskampwedstrijd van dit seizoen. Een wedstrijd waarin springers van zes verenigingen tegen elkaar strijden op de 1-meter-plank.

De 6-jarige Ziva mocht als eerste aantreden in de jongste leeftijdscategorie E met jongens en meisjes tussen de 6 en 8 jaar. Meedoen is al een hele prestatie, omdat je laat zien dat je al sprongen uit meerdere richtingen beheerst. Ziva sprong een constante wedstrijd met vier sprongen. Ze behaalde een PR en eindigde op een mooie 5e plek met een totaalscore van 73,10 punten (slechts 0,20 punten minder dan nummer 4 en 1,20 punten verwijderd van de bronzen medaille). Haar derde sprong, de zweefsprong achterwaarts gestrekt, leverde de hoogste score van 22,10 punten op.
Lita (9 jaar) mocht wat later aantreden in de D-categorie (jongens en meisjes 9-11 jaar) met 5 sprongen. Lita sprong een heel goede wedstrijd en kreeg voor haar anderhalve salto voorwaarts gehurkt zelfs 32,00 punten van de jury. Met een totaalscore van 134,45 wist ook zij een PR te springen en nam ze, met bijna 10 punten afstand op nummer 2, de gouden medaille mee naar huis.

In het nieuw gestoken
Dat deze twee jonge meiden veel en hard trainen om nog beter te worden, is ook de ondernemers Lizet Rovers en Eva Wouters niet ontgaan. Nadat Eva van Stylish Kappers vorig jaar Lita al steunde middels sponsoring, heeft ook Lizet van Schoonheidssalon Eindeloos dit jaar haar vertrouwen in de meiden bestempeld met een mooie sponsorbijdrage. De meiden werden onlangs in het nieuw gestoken en ontvingen een mooie bijdrage in de startgelden die zij bij deelname aan wedstrijden moeten betalen.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!