Rhode – TOP zonder doelpunten

Algemeen

Sint-Oedenrode - Er gebeurde zondagmiddag veel meer dan de 0-0 uitslag doet vermoeden. De nummer twee van de competitie had het betere voetbal, maar Rhode/ Van Stiphout Bouw kon dat met werklust compenseren.

Rhode had natuurlijk wel wat goed te maken na het slechte resultaat vorige week tegen HVCH en begon ook met veel inzet aan de wedstrijd. Het betere voetbal kwam wel van TOP. Er kwamen ook een aantal voorzetten, maar die waren niet gevaarlijk. Rhode moest het van de counter hebben en in de 22e minuut leverde dit een strafschop op. Daan van Dinten mocht het vonnis voltrekken, maar de keeper van TOP koos de goede hoek en stopte de bal. In de 32e minuut was Rhode opnieuw dicht bij een treffer. Een fraaie aanval over links werd door Serge Voss op de paal geknald.
In de tweede helft een beetje hetzelfde spelbeeld; TOP meer balbezit, maar de Rhode verdediging knokte voor elke bal. Rhode had in de 49e minuut geluk dat er neutrale grensrechters waren. Uit een corner werd de bal binnengekopt. De scheidsrechter wees al naar het midden, maar na contact met de grensrechter werd de goal afgekeurd. TOP was gevaarlijker dan voor rust. Eerst gingen een paar ballen rakelings langs, maar daarna moest doelman Paul van Heesch twee knappe reddingen verrichten en in de 62e minuut werd bovendien ook nog eens de lat geraakt. Rhode had ook een paar kansen; een fraaie aanval over rechts leverde jammer genoeg niets op, Simon vd Wetering werd een paar keer onderuit gelopen, maar een tweede strafschop zat er niet in. Een vrije trap van Daan van Dinten kon door de keeper nog net via de lat gestopt worden. In de 78e minuut had Rhode opnieuw geluk. Een aanvaller pikte de bal op die door de keeper was losgelaten en dacht de 0-1 te scoren, nu was het echter de andere grensrechter die een duwfout op de keeper had gezien en de scheidsrechter via een piepsignaal informeerde. De laatste kans was in de 90e minuut voor Rhode. Geert Oerlemans soleerde zich met de nodige moeite door het 16 meter gebied, kwam vrij voor goal, maar het leek er op dat hij al zijn krachten had verbruikt en niet meer tot een schot kon komen.
Zondag is FC Tilburg de tegenstander. Rhode won de thuiswedstrijd,  maar FC Tilburg had toch een paar gevaarlijke spitsen en mag niet onderschat worden. Rhode moet er alles aan doen om FC Tilburg op afstand te houden.