Afbeelding

"Tijden veranderen en als kapel moet je daar in mee gaan"

Algemeen

Sint-Oedenrode - Tijden veranderen in de wereld van Carnaval. Het is niet voor niets dat woensdagavond een brainstormsessie wordt gehouden over de toekomst van Papgat. Ook de Bonte Avonden moeten met hun tijd mee en daarmee ook de artiesten. Neem de Kneuterkapel van CV de Heikneuters. Sinds jaar en dag doen ze mee aan de Bonte Avonden in Nijnsel, maar dit jaar doen ze het net een beetje anders. Rene van den Biggelaar is lid van de Kneuterkapel. Deze muzikant left uit wat er gaat veranderen.

De Kneuterkapel van C.V De Heikneuters is opgericht op 28 februari 1985. Het groepje Heikneuterleden dat toen gestart is, kon geen noot lezen. De eerste dirigent Hans van Rooy uit Olland heft dit de leden van de kapel via een half uurtje theorie per week proberen bij te brengen. Na drie jaar heeft Ad van Beekveld dat overgenomen en weer zes jaar later Henk van Oorschodt. Sinds 1 juli 2006 staat Eugene Willems voor de groep. Al die tijd is de Kneuterkapel dan ook te beluisteren in het eigen Carnavalsdorp 'Papgat'.

Jullie zorgen ook dit jaar weer voor muziek tijdens de Bonte Avonden?
"Vanaf het begin doen we als kapel mee aan de Bonte Avonden. Al die tijd hebben we op het podium gezeten om de artiesten muzikaal te begeleiden. Een op- en afklap mars was in het begin heel vertrouwelijk. Later hadden de artiesten vaak een eigen deuntje of werd er een toepasselijk refreintje gezocht wat bij de artiest past. We proberen wel zoveel mogelijk muziek te halen uit ons standaard repertoire zodat we niet heel veel repetitietijd kwijt zijn. Immers, we hebben onze repetitie tijd al hard genoeg nodig. Vanaf dit jaar zitten we niet meer op het podium. We zullen tijdens de avond twee keer een muziekblok brengen om de sfeer er goed in te houden. Niet meer op het podium zitten is ook ingegeven, mede doordat veel artiesten "eigen muziek " hebben voor hun opkomst. Tijden veranderen en als kapel moet je daar in mee gaan."

Lees het complete interview woensdag in DeMooiRooiKrant. Wil je de krant al op dinsdagavond digitaal ontvangen? Meld je dan hier aan >>>