Rhode|Van Stiphout Bouw verliest van HVCH

Algemeen

Sint-Oedenrode - Rhode verzuimde zondag om ruime afstand te nemen van rode lantaarndrager HVCH uit Heesch, na een snelle openingstreffer pakte HVCH in de 90e minuut de overwinning: 2-0.

Kunstgras heeft het voordeel dat er bijna altijd gevoetbald kan worden. Voor de toeschouwers is dat niet altijd een voordeel. Zeker zondag niet toen het de hele middag regende en de Rhode supporters uiteindelijk ook nog zonder punten weer naar huis moesten.
HVCH begon veel gretiger aan de wedstrijd dan Rhode, won de meeste duels en als Rhode de bal had werd die vaak ook weer snel ingeleverd. Al in de 8e minuut wist HVCH hiervan te profiteren, net voor de middenlijn was er balverlies, en de spits werd gelanceerd en werkte de bal goed af. Rhode kreeg langzamerhand wel wat meer balbezit, maar kon daar niet veel mee. HVCH gaf op het middenveld weinig ruimte, Rhode moest de lange bal gebruiken, maar dit leverde nauwelijks iets op. Vlak voor rust was er nog een scrimmage voor het Rhode doel, maar de bal kon gelukkig nog net voor de doellijn geruimd worden.
In de tweede helft kon Rhode de druk wel wat opvoeren, maar aanvankelijk leverde dit nog geen kansen op. Pas in laatste 10 minuten leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Een voorzet van links ging in kansrijke positie aan drie spelers voorbij. Een volgende fraaie aanval van links werd met de nodige moeite tot corner verwerkt en die werd goed ingekopt, maar nog net op de doellijn gestopt. Vervolgens waren er twee vrije trappen van Daan van Dinten, waarvan de tweede, onhoudbaar voor de keeper, rakelings langs ging. In de 90e minuut leek Simon van de Wetering op weg naar de gelijkmaker, maar de keeper was goed bij de les en op de rand van het strafschopgebied pikte hij de bal nog op, uit zijn pass kon HVCH op zoek naar de counter, en die werd Rhode fataal, 2-0, en daarmee was de wedstrijd gespeeld.
A.s zondag ontvangt Rhode TOP uit Oss. TOP is de grote concurrent van koploper Juliana. In de tweede wedstrijd van de competitie had Rhode voor rust de handen vol aan de snelle spitsen van TOP. Na rust kwam Rhode beter in de wedstrijd en In de laatste minuut kreeg het zelfs nog een hele goede kans op de gelijkmaker.