Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 5c63e5
Foto: Gerry van Roosmalen
Kunst en Cultuur

Uit de Kunst: Gerry van Roosmalen

Sint-Oedenrode - In deze aflevering van Uit de Kunst spreken we met Gerry van Roosmalen. De meeste mensen kennen hem van zijn prachtige natuurfoto's uit Ijsland. Daar gaat hij meerdere keren per jaar naar toe om les in fotografie te geven. Maakt hij uitsluitend natuurfoto's? Heeft hij nog andere kunstzinnige bezigheden? We stapten op hem af…

"Als zesjarige kwam ik voor het eerst in aanraking met fotografie. Gewapend met de box camera van mijn vader trok ik er met twee van mijn broers op uit om foto's te maken. Toen ik twaalf werd, was het tijd voor mijn eerste eigen camera. Na lang sparen werd ik de trotse eigenaar van een Kodak Ektra 12 pocket camera. Met veel plezier fotografeerde ik alles om mij heen. Toen ik op een keer bij de fotograaf mijn foto's ging ophalen, zei hij 'dit zijn kiekjes en geen foto's.' Teleurgesteld, maar ook uitgedaagd, kocht ik veel later mijn eerste spiegelreflexcamera. Gewapend met die stoere camera voelde ik mezelf een hele fotograaf. Al maakte ik eerlijk gezegd nog steeds kiekjes. Door veel te experimenteren, wat ik nog trouwens doe, leerde ik mezelf afdrukken te maken in mijn eigen doka."
Bij het bekijken van foto's van andere fotografen, ontstaan bij Gerry regelmatig emotie en deze emoties wil hij, door middel van fotografie, overbrengen op anderen. In die eerste jaren beoefent hij zijn fotografie slechts hobbymatig. Maar na wat omzwervingen in het bedrijfsleven, gooit hij het roer totaal om en besluit helemaal voor de fotografie te gaan. In 2002 schrijft hij zich in aan de fotovakschool te Apeldoorn en studeert in 2004 af met als specialiteiten 'portret en reportage'. In 2006 vervolgt hij zijn opleiding "documentair fotograaf" bij Ine van de Broek.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!