Afbeelding
Foto: Manon Donkers

Intelligentie-onderzoek.. is dát nou nodig?

Algemeen

Sommige kinderen vinden het lastig om het tempo in de klas te volgen. De lesstof is moeilijk of de instructie van de leerkracht gaat te snel. Ook zijn er kinderen met een bovengemiddelde intelligentie. Zij vervelen zich, kennen de lesstof al en de uitleg van de leerkracht is overbodig. Boosheid, druk gedrag, faalangst, concentratieproblemen zijn klachten die kunnen ontstaan.

Tja... wat doe je dan? Het intelligentie-onderzoek biedt inzicht in de cognitieve- en leercapaciteiten van een kind. Hierdoor is het mogelijk om het onderwijs beter op het kind af te stemmen.

Jeugd in de Praktijk meet de intelligentie met de WISC-V. Deze test is geschikt voor kinderen van 6 t/m 16 jaar en wordt afgenomen m.b.v. een Ipad. Dit spreekt alle kinderen aan! Belangrijk is dat een kind zich prettig voelt tijdens de afname! Is een kind zenuwachtig? Wat vindt een kind leuk? Wat is er invloed op de resultaten? Hier is alle aandacht voor.

Meer informatie vindt u op www.jeugdindepraktijk.nl of stel uw vraag via info@jeugdindepraktijk.nl. Jeugd in de Praktijk zit gevestigd in het gezondheidscentrum de Meierij, Borchmolendijk 1, Sint-Oedenrode.

Afbeelding