Logo mooirooi.nl
Het pand van HeGe aan de Rijtvenweg.   | Fotonummer: 2ce2bb
Het pand van HeGe aan de Rijtvenweg. (Foto: Jos van Nunen)
Gemeentenieuws

Rondgang buitengebied: Food met een hoofdletter

Sint-Oedenrode - Afgelopen vrijdag kreeg de gemeenteraad van Meierijstad een mooie gelegenheid om in het buitengebied letterlijk een kijkje te nemen binnen de muren van de grote spelers in het veld. Dat alles als onderdeel van het project 'Vitaal Buitengebied'. De tour begon in Rooi, bij HeGe Groenten en Fruit aan de Rijtvenweg.

De gemeenteraadsleden kwamen per bus vanuit het gemeentehuis in Veghel, de rest op eigen gelegenheid. Code geel. Of de tour wel door zou gaan? Geen enkel probleem, de Rijtvenweg was compleet sneeuwvrij. De reden daarvan werd een van de verrassingen bij de presentatie.

De insteek van de rondgang was "op locatie en in het veld" indrukken opdoen en informatie vergaren. HeGe is partner in een samenwerkingsverband met andere bedrijven in de branche. Het bedrijf heeft 300 hectare landbouwgrond waarop grootschalig frambozen, aardbeien en prei worden geteeld. Zo'n 500 Polen verrichten er jaarlijks seizoensarbeid. Mari van den Heuvel, een van de eigenaren van het bedrijf, voerde het woord.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!