Logo mooirooi.nl
Marisa van den Oever wint Rooise voorleeswedstrijd   | Fotonummer: 42f596
Marisa van den Oever wint Rooise voorleeswedstrijd (Foto: Jos van Nunen)
Onderwijs / Sint-Oedenrode

Marisa van den Oever wint Rooise voorleeswedstrijd

Sint-Oedenrode - Haar passage uit het boek  "Meester Jaap maakt er een puinhoop van" van de bekende jeugdschrijver Jacques Vriens leverde Marisa van den Oever, leerlinge van de Odaschool een eerste plaats op in de jaarlijkse voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Brabantse Bibliotheken. 

Marisa las een enigszins gewaagde, maar zeker humoristische passage voor uit het boek, waarin een jongen en een meisje uit de klas van Meester Jaap elkaar zogenaamd zaten te overhoren in het struikgewas…… Haar voordracht op donderdagochtend gaf begrijpelijkerwijs wat licht gegniffel in de overvolle zaal van Mariëndael.
De winnares gaat allereerst Rooi vertegenwoordigen in Veghel, waarna ze mogelijk als kandidaat voor Meierijstad doorgaat naar de regionale, Brabantse en landelijke kampioenschappen. Ook mag zij op 4 mei tijdens de jaarlijkse dodenherdenking het gedicht bij het oorlogsmonument voorlezen. De presentatie van de wedstrijd was ook dit jaar in handen van Annelies van Uden, specialist Jeugd van de bibliotheek. Zij roemde ook het hoge leesniveau van de andere zeven deelnemende schoolwinnaars: Kirsten van den Berkmortel (Nijnsel), Fenne Verhagen (Boskant), Hugo de Koning (Dommelrode), Noë Jakobs (Olland), Naomi van der Post (Eerschot), Merel van Laarhoven (OBS Kienehoef) en Noa der Kinderen (Kienehoef)

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!