De oude auto's trekken veel bekijks.
De oude auto's trekken veel bekijks.

Britse Automobieldagen toch weer op de agenda

Algemeen

Sint-Oedenrode – De Britse Automobieldagen werden in 2015 voor de tiende keer gehouden in Sint-Oedenrode. Wegens privéomstandigheden kondigde organisator Peter van de Kerkhof destijds aan dat het de laatste keer zou zijn. Nu, vier jaar later, komt het evenement toch weer op de agenda en wel in het weekend van 1 en 2 juni.

Na een aantal jaren van minder bezigheden begon het bij Peter weer te kriebelen om de Britse Automobieldagen nieuw leven in te blazen. "Gelukkig reageerde de groep waarmee ik het de laatste keer op touw zette enthousiast. We zijn nu al bezig met de organisatie", laat de Rooienaar weten. In 2015 konden autoliefhebbers bij het voormalige gemeentehuis op Dommelrode gaan kijken naar de meest uiteenlopende Britse automerken. Op dit moment is nog niet zeker waar de happening in juni gaat plaatsvinden. "Daar zijn we achter de schermen volop mee bezig", is de reactie van Peter.

De Britse Automobieldagen zijn al vaker dan tien keer gehouden, maar de laatste tien keer zijn alle merken van Britse makelij welkom. Daarvoor beperkte het autofestival zich tot slechts één a twee merken. Het evenement is iedere keer weer een groot succes gebleken. Het trekt deelnemers uit het hele land en ook de bezoekers komen van heinde en verre. Voor Sint-Oedenrode goed nieuws dat dit publiektrekkende evenement weer op de agenda komt te staan.