Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Rooise Kiwanis steunen Het Vergeten Kind

Algemeen

Sint-Oedenrode - Elk jaar is deze week de week van 'Het Vergeten Kind'. De Rooise Kiwanis hebben onlangs besloten om zich de komende jaren in het bijzonder te gaan inzetten voor de Stichting 'Het Vergeten Kind.' Deze stichting zet zich al jaren in om van Nederland een land te maken waarin ELK kind zich écht kind mag voelen. Ieder kind heeft recht op een goede ontwikkeling naar volwassenheid en een volwaardige plek in de maatschappij. Met allerlei activiteiten zullen de Kiwanis de komende jaren aandacht vragen voor 'Het Vergeten Kind'.

Voor 2019 is 'Het Vergeten Kind' de campagne "Stop de Carrousel" gestart. Ondanks het feit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste van de wereld behoren zijn er altijd nog bijna 50.000 die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen. Deze beschadigde en getraumatiseerde kinderen hebben een stabiele omgeving nodig. De huidige realiteit is echter dat te veel kinderen gaan meedraaien in de carrousel van de hulpverlening, waarbij ze continu moeten doorverhuizen naar een andere plek, groep of pleeggezin. 'Het Vergeten Kind' wil dat uit huis geplaatste kinderen niet steeds worden doorgeplaatst. Hierdoor hebben zij nauwelijks toekomstperspectief en dit is zeer schadelijk voor hun ontwikkeling. De urgentie is schrijnend hoog. Soms worden kinderen tot wel twintig keer doorgeplaatst. Dat moet stoppen! Zij en duizenden andere kinderen verdienen het om gehoord te worden en 'Het Vergeten Kind' geeft ze met deze campagne een stem.

Het symbool van de stichting 'Een huis met een hart" zult u de komende tijd regelmatig tegenkomen. Het staat voor een veilig en liefdevol thuis voor ieder kind in Nederland. Loop er niet omheen, maar sta er eens bij stil. U kunt bijvoorbeeld nu al naar de site gaan van 'Het Vergeten Kind' (www.hetvergetenkind.nl) en daar de petitie "Stop de Carrousel" tekenen. 'Het Vergeten Kind' stelt zich daarmee actief op naar de landelijke politiek om vooral te komen tot duurzame en structurele verbeteringen voor de vele vergeten kinderen in ons land.
De Kiwanis zullen in het eigen Rooi de komende jaren diverse activiteiten en evenementen organiseren die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kwetsbare kinderen. Ze gaan ervoor zorgen dat door deze activiteiten ook de vergeten kinderen in Rooi en omgeving zich weer af en toe echt kind kunnen en mogen voelen. Als Kiwanis laten ze zich bijstaan door een relatiemanager van de stichting 'Het Vergeten Kind' om te helpen bij het kiezen van de juiste activiteiten. Via DeMooiRooiKrant en MooiRooi.nl houden ze u op de hoogte van alle activiteiten en evenementen die ze gaan organiseren.