Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e6bb1c
Foto:
Human Interest

Oostenrijk niet van de aardbodem verdwenen

Kappl - Zo, het sneeuwruimen is weer voorbij en nu dan ook weer tijd om maar weer eens iets van ons te laten horen. De hoeveelheid sneeuw is bij ons gelukkig meegevallen in tegenstelling tot de regio Kufstein en Salzburg.

In de media is het ook wel een beetje overdreven. Gezien alle whattsapp- en messengerberichten die we gekregen hebben leek het erop dat Oostenrijk van de aardbodem verdwenen was. Veel is er over gesproken en gezegd, maar voor veel Oostenrijkers is het een winter die regelmatig voorkomt. Eens in de zoveel jaren. De zeven winters die wij inmiddels weer hier zijn, hebben we vele verschillende weersomstandigheden en temperaturen meegemaakt in ons mooie Kappl.

Kappl…….een gemeente in het district Landeck in de deelstaat (provincie) Tirol. Ons dorp is één van de vier dorpen in het Paznauntal. Kappl ligt aan de zonzijde in het dal op een hoogte van 1258m. De andere drie dorpen zijn: See, Ischgl en Galtür. Het dorp Kappl bestaat uit ongeveer negentig Weiler (wijkjes). Ieder Weiler heeft zijn eigen kappel of kruisbeeld. De naam Kappl is dan ook afgeleid van Ad Kappelum wat betekent, vele kappellen. Met ongeveer 100 km² en 2800 inwoners is Kappl het grootste dorp in het dal. Veel mensen gaan nu denken… en Ischgl dan. Ischgl is het Ibiza van de Alpen en met ongeveer 250 kilometer pisten een waar skigenot. Dit dorp staat vol met hotels en appartementen en heeft maar 1600 vaste inwoners. In tegenstelling tot het gastenbeddenaantal dat staat op 10600 een zeer klein aantal. Geef ons het gemoedelijke van het dorpse Kappl.

We laten ons ook nog verrassen wat deze winter nog gaat brengen. Februari is eigenlijk de sneeuwmaand volgens de Oostenrijkers. Zeker hopen we op nog wat sneeuw om het lange seizoen tot eind april wit te kunnen beëindigen. Voor ons nog even te gaan dus.

Servus und auf Wiedersehen,

Geert, Karin, Maaike, Lieke en Marie.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!