Logo mooirooi.nl
Kinderen op het schoolplein van de basisschool.   | Fotonummer: 3a9bde
Kinderen op het schoolplein van de basisschool.
Onderwijs / Sint-Oedenrode

'Ik voel me hier gezien en gehoord'

Sint-Oedenrode - Enthousiasme is meetbaar. Een recent tevredenheids-onderzoek van openbare basisschool De Springplank scoorde een gemiddelde van 8,6. "Geweldig toch!" zegt de trotse directeur Marieke van Boxtel terwijl ze haar blik over de kinderen op de speelplaats laat gaan. 

Ze loopt naar een duwwagentje waarop drie kleuters zitten. Een van hen tettert boven de andere twee uit. Kennelijk wil hij dat het wagentje rijdt. "Hoe zouden we dit kunnen oplossen?" vraagt Marieke met een glimlach. Het jongetje denkt even na en zet zich achter de wagen. Daar gaan ze.

Actieve ouders
Enthousiasme is meetbaar én zichtbaar. Binnen in de teamkamer knutselen vijf ouders vol overgave ter voorbereiding op de crea-ochtend. Vijf leden van de buitengewoon actieve ouderraad. Natuurlijk hebben ze wel even tijd om te vertellen wat De Springplank voor hen en hun kinderen betekent. 
"Het voelde meteen goed," motiveert Kirsten haar keuze voor deze basisschool. "Ik voel me hier gezien en gehoord," zegt Kim. Ze ervaart geen afstand. "Iedereen mag hier zijn kind in de klas brengen. Je maakt een praatje over wat dan ook of je uit bepaalde zorgen over je kind." 

Elk kind uniek
De onderwijsprofessionals van De Springplank spannen zich samen met de ouders in om de kinderen op de toekomst voor te bereiden. Dit begint vanzelfsprekend met goed en degelijk onderwijs, maar het gaat nog veel verder. Joyce vat het op dichterlijke wijze samen: "Je mag hier zijn wie je bent." 
Elk kind is uniek. Wat voor de een lastig is, is voor de ander een makkie. Voor elk kind heeft De Springplank een passend aanbod. De school werkt met eigentijdse methodes die aansluiten bij actuele ontwikkelingen in de maatschappij. 

Techniek en kunst
"Techniek, alles met ICT vind ik het mooist," zegt Diego, die zojuist samen met drie andere kinderen de teamkamer binnen dribbelde. Kyra kiest voor kunst en Nanne gaat gewoon graag naar school. Jenthe werkt met plezier in groepjes, maar vindt het soms ook fijn als ze individueel kan werken. Opvallend is dat de vier met volle aandacht bij het gesprek betrokken zijn. Ze spreken vrij en weten wat ze willen. 
"Weet je wat mijn keuze voor deze school bepaalde?" vraagt Joyce. "De vrolijke kinderen die meehielpen tijdens de Open Dag. Op zaterdag!" Volgens Jolanda is dat hier heel normaal: "Ze staan er voor in de rij." De anderen knikken instemmend. Siegrid stelt voor om nog even wat te knutselen. 

OPEN DAG De Springplank
zaterdag 19 januari
van 10 tot 12 uur

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!