Afbeelding

Kerstconcert Gemengd koor Polyhymnia

Algemeen

Sint-Oedenrode - Gemengd koor Polyhymnia uit Sint-Oedenrode, verzorgt in samenwerking met harpiste Ingje van Rijn, een kerstconcert. Dit bijzondere concert zal plaatsvinden op zondag 23 december a.s. om 15:00 uur in de Antonius van Paduakerk te Nijnsel.

Voor Polyhymnia, een koor met 49 leden, is het kerstconcert een concert om naar uit te kijken. Dit jaar staat een gevarieerd repertoire op het programma: naast de à capella zang van Polyhymnia, zal Ingje van Rijn instrumentale kerstmuziek ten gehore brengen op de harp. Ook treden Polyhymnia en Ingje gezamenlijk op.
Ingje van Rijn is als harpdocente verbonden aan CKE te Eindhoven en heeft een lespraktijk thuis in 's-Hertogenbosch. Tevens is ze als vakleerkracht muziek werkzaam in het basisonderwijs, waar ze kinderen liefde voor muziek bijbrengt.
Ingje maakte al vroeg muziek, aanvankelijk op de blokfluit, later op de harp, waar haar muzikale liefde lag. Zij heeft veel concerten gegeven als soliste, met een harp-fluit duo, in orkestverband en als begeleidster van koren, nu dus met Polyhymnia.
Gemengd koor Polyhymnia, onder leiding van Nicole Friedrich Krijnen, zingt voornamelijk niet-alledaagse kerstliederen in verschillende talen. De afgelopen weken is hard gerepeteerd om ook nu weer een aantal nieuwe kerstliederen in te studeren. Dit jaar kunt u onder andere een aantal prachtige Christmas Carols van John Rutter gaan beluisteren, maar ook een prachtige kerstcantate van Bach.

Een lust voor het oor en voor ieder wat wils. Dat wordt zeker genieten! Dat is de grootste uitdaging van Polyhymnia en Ingje, genieten en laten genieten van heerlijke kerstmuziek! U ziet wel, er zijn redenen genoeg om op deze mooie muzikale middag de kerk te Nijnsel te bezoeken. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor ons kerstconcert. De toegang is gratis. Het concert begint om 15:00 uur en duurt tot circa 16:30 uur. Na afloop is een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten zeer welkom. Voor meer informatie raadpleegt u www.koorpolyhymnia.nl of u neemt contact op secretarispolyhymnia@gmail.com