Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 73aa51
Foto: Jeroen van de Sande
Sport

Zaterdag derby VV Nijnsel – VV Boskant

Nijnsel - Pluvius, de God van de Regen, had afgelopen weekend blijkbaar dienst en dat had tot gevolg dat veel amateurvoetbalwedstrijden werden afgelast, zelfs die op kunstgras! Dat betekende logischerwijs dat er in de ranglijst in de Klasse 4 I, waar geen enkele wedstrijd doorgang vond, geen wijzigingen plaatsvonden.

Aanstaande zaterdag vindt net voor de winterstop de clash Nijnsel-Boskant plaats, aanvang 19.00 uur op Den Eimert. Op de ranglijst staan de gastheren er wat rianter voor maar dat telt niet in deze derby. Het is inmiddels 3 ½ jaar geleden dat beide teams elkaar ontmoetten aan het eind van de competitie. Nijnsel was dicht bij het kampioenschap en promotie naar de derde klasse maar de bezoekers, die nergens meer om streden, verrichtten haast bovenmenselijke inspanningen om de punten mee naar Boskant te nemen. Zij kwamen aanvankelijk zelfs op een 0-2 voorsprong maar tegen het einde van de wedstrijd was het 2-2 en mocht Ruud van der Rijt tot grote onvrede van de bezoekers nog aanleggen voor een strafschop. Hij schoot deze onberispelijk in en omdat concurrent Juliana Mill de punten liet aan DVG kon in Nijnsel de geelblauwe vlag in top. Maar dat is de historie……
Zaterdag ontmoeten beide teams elkaar opnieuw. En ofschoon er natuurlijk nog helemaal niets is beslist gaan beide teams voor de volle winst in deze onvervalste derby en met drie punten ga je toch wat prettiger de winterstop in.

vv Nijnsel/TVE reclame heeft, aan haar stand verplicht, een thema-avond aan deze wedstrijd gekoppeld en aan het einde van de avond treedt er zelfs een zanger op van internationale allure: Kafke. Nog nooit vertoond in het kerkdorp waar, laten we in deze maand de religie niet vergeten, de heilige Antonius van Padua de strijd aanbindt met de heilige Rita van Cascais.

Er zal ongetwijfeld in het heetst van de strijd gestreden worden om de fel begeerde punten. Het zou zo maar kunnen dat de toeschouwers aan het langste eind trekken.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!