Afbeelding
Foto: Mees van Dijk

De levende Kerststal

Algemeen

Olland - Op zaterdag 8 december is op het Dorpsplein in Olland de kerststal weer opgebouwd. Met dank aan alle vrijwilligers die hun handen uit de mouwen hebben gestoken om dat ook dit jaar weer voor elkaar te krijgen. Neem er eens een kijkje!

Zoals ieder jaar komt er ook weer leven in de stal. Op Kerstavond, maandag 24 december van 19.00 tot 20.30 uur komt het kerstverhaal op het Dorpsplein tot leven. De mooie beelden in de stal worden op die avond tijdelijk omgeruild voor levende figuren. Mooi, dat weer een aantal inwoners van Olland bereid zijn hun dagelijkse kloffie te verruilen voor een herders- of koningskostuum en daarmee voor even terug te gaan naar die tijd, al meer dan 2000 jaar geleden….En twee trotse ouders zullen met hun jonge aanwinst voor altijd bekend staan als Jozef, Maria en het kindje Jezus uit de Ollandse kerststal van 2018.
Het zou trouwens zomaar kunnen dat je in Olland 's middags al Jozef en Maria met hun ezeltje tegen het lijft loopt, als zij op zoek zijn naar een plek om de nacht door te brengen. Een helder verlichte kerstster leid je 's-avonds naar de stal op het Dorpsplein, waar ze dan eindelijk hun slaapplek hebben gevonden. Rond 19.45 uur wordt het kerstverhaal verteld, met hier en daar wat Ollandse details. En er wordt sfeervolle muziek gespeeld door de Ollandse Dorpskapel en de jeugdkapel. Het zou natuurlijk erg leuk zijn als er veel ouders met  kinderen komen, die met hun zelfgemaakte kleurrijke lampionnen de sfeer nog verder zullen verhogen.  Heb jij op school of thuis ook zo'n leuke lampion gemaakt? Kom hem dan aan ons allemaal laten zien!  Waar onze eigen kerk helaas de deuren heeft moeten sluiten, willen wij in ieder geval graag de levende kerststal als een mooie Ollandse ontmoetingsplek op Kerstavond in stand houden. Daar willen we dan een speciaal moment op die avond van maken, dus op tweede Kerstdag is er dit jaar geen levende Kerststal. Kom daarom allemaal op de 24ste december de speciale Kerstsfeer proeven rondom de brandende vuurkorven. Je wordt hartelijk ontvangen met warme chocomel of een glaasje glühwein. De kerststal met beelden is ook daarna nog te bezichtigen t/m 4 januari 2019. Je kunt er tegen betaling van een kleine bijdrage een kaarsje aansteken (dat kan op Kerstavond natuurlijk ook). De opbrengst daarvan gebruiken we voor de instandhouding van de (levende) kerststal. Tot 24  december om 19.00 uur op het Dorpsplein in Olland!