Logo mooirooi.nl
Attaque 3: v.l.n.r. Stefan Kerk, Bram Marinus, Cliff van Driel   | Fotonummer: 56c31d
Attaque 3: v.l.n.r. Stefan Kerk, Bram Marinus, Cliff van Driel
Sport

Twee kampioenschappen voor TTV Attaque

Sint-Oedenrode - Vorige week kwam het slechte nieuws dat Attaque 1 gedegradeerd was, maar dat is afgelopen week dubbel en dwars goedgemaakt met de kampioenschappen van Attaque 3 en 4. Beide teams sloten een ijzersterk seizoen af met een overwinning en spelen volgend seizoen een klasse hoger.

Attaque 4 was het eerste team dat deze week in actie kwam, op donderdag. Tegenstander was directe concurrent ATTV '71 2. Het verschil bedroeg voor de wedstrijd acht punten, wat betekende dat er twee punten behaald moesten worden. Nick van Galen en Henry van Casteren zorgden er direct voor dat het kampioenschap binnen was. De mannen lieten de touwtjes daarna niet vieren. Bram van Galen kon de derde partij van de avond niet omzetten tot een overwinning, maar daarna lieten de Rooienaren zien waarom zij de terechte kampioen zijn. Alleen Henry moest nog een punt toestaan aan de Astense tegenstanders. De ontmoeting eindigde uiteindelijk in een 2-8 overwinning, waardoor het uiteindelijk nog een gat van 14 punten heeft geslagen.
Attaque 3 had nagenoeg dezelfde opdracht: Een voorsprong van acht punten verdedigen tegen directe concurrent Unicum 9. Stefan Kerk pakte eenvoudig het eerste punt en tijdens een bloedstollende vijfsetter hield Cliff van Driel zijn hoofd koel en onder het toeziend oog van de hechte supportersvereniging pakte hij het punt wat het kampioenschap besliste. Bram Marinus kon zijn eerste partij met een kampioenschap in de tas niet omzetten in een overwinning. De thuisploeg kwam nog wel terug van een 1-4 achterstand, maar Cliff en Stefan beslisten het duel in het voordeel van de Rooise kampioenen. De ontmoeting kende uiteindelijk een 4-6 overwinning voor Attaque.

Attaque 1 speelde voorlopig zijn laatste wedstrijd in de eerste klasse, maar wilde nog één keer laten zien wat het kon. Een tegenslag was echter het ontbreken van Leon Schepens, waardoor Dirk Kastelijn en Menno van Os met zijn tweeën aantraden tegen Renata 2. Menno was goed op dreef en won de eerste pot van de avond. Dirk had minder succes. Het dubbel ging wel weer de Rooise kant op, waarna Menno ook zijn tweede partij wist te winnen. Het team leek nog even een gelijkspel er uit te slepen, maar zowel Menno als Dirk verloor zijn laatste partij na een spannende vijfsetter. Eindstand: 7-3 in het voordeel van Renata. Attaque 1 eindigt uiteindelijk het seizoen op 31 punten, waarmee het laatste is geworden.

Attaque 2 kon nog vierde worden, maar had het geluk dat als het vijfde werd het geen promotie/degradatiewedstrijd hoeft te spelen. Het seizoen werd afgesloten tegen Schijndel 1, dat tweede stond. Met de wat zwakke recente vorm van het team leek het erop dat Attaque het moeilijk zou krijgen bij de buren, maar de Rooise mannen speelden verrassend sterk. Co Stamps en Maico van Boxmeer pakten de eerste punten van de avond. Nadat ook het dubbel werd gewonnen, Co zijn tweede pot won en Frank van der Zanden 1 uit 2 kwam, stond het ineens 1-5. De vraag was of ze de voorsprong konden vasthouden. Het antwoord bleek ja te zijn: Frank en Maico wonnen beiden hun derde wedstrijd, waardoor er uiteindelijk met 3-7 gewonnen werd. Het bracht het team echter niet de vierde plek, want NTTV, wat op onderling resultaat boven Attaque stond, won ook met 7-3, waardoor beide ploegen uiteindelijk op 47 punten eindigden, NTTV vierde en Attaque vijfde. 
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Wat zijn uw plannen voor de komende Paasdagen?Reageren!