Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: de2f39
Foto: Wil Habraken
Natuur en Milieu

Weer over het weer

Sint-Oedenrode - Het weer is één van de meest besproken onderwerpen in ons land. Een goede reden om eens terug te kijken op het weer van de afgelopen maand. Viel er meer of juist minder regen dan normaal? Was het te warm of veel te koud. Hadden we reden om te klagen of kregen we gewoon dat wat we verdienden?

Na een zomer, die wat het weer betreft wel tot in oktober duurde, was november een maand die redelijk 'normaal' was. Nauwelijks warmer, maar nog wel droger en zonniger dan gemiddeld

Temperaturen die 'normaal doen'
November was sinds lang weer een maand met normale temperaturen. Gemiddeld was het met 6,7°C maar een fractie warmer dan de normale 6,4°C. De minimumtemperatuur was was met 3,1°C zelfs een tiende graad minder dan de laatste jaren. Alleen de middagtemperatuur was met 10,2°C bijna driekwart graad warmer dan anders.

De hoogste temperatuur werd op 6 november gemeten, die dag werd het 18,7°C. Ruim twee weken later moest menig automobilist bij -2.6°C de voorruit van zijn auto ijsvrij maken voordat er mocht worden gereden.

Regen nog steeds niet op peil
Wat de regen betreft bleef ook november achter bij wat we mochten verwachten. Met een totaal van 38,7 mm neerslag viel er opnieuw te weinig regen. Dit terwijl we in de voorlaatste maand van het jaar normaal rekenen op 72 mm neerslag. De meeste regen viel op de 29e, die dag tapten we 7,4 mm af. Op vijftien dagen hadden we geen paraplu nodig.

De zon weet van geen ophouden
Met 100 uur en 35 minuten zonneschijn, was ook november opnieuw zonniger dan normaal. Normaal telt november 64 uren zon. De zonnigste dag hadden we op de vierde, die dag scheen de zon 7 uur en 51 minuten. Op de zes dagen scheen zij helemaal niet. In totaal waren er vijftien sombere dagen.

Kort samengevat, was ook november 2018 te droog en zonniger dan normaal, maar de temperatuur hield zich een keer redelijk aan de afspraak.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Wat zijn uw plannen voor de komende Paasdagen?Reageren!