Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: c89b3f
Foto: Bas van Turnhout
Column

Verdient Festival Vol Koren eigenlijk niet nóg meer subsidie?

Sint-Oedenrode - Taco, de drugshond van Eindhoven Airport, is eindelijk gestopt. In de afgelopen 13 jaar heeft hij alles bij elkaar ruim 2 ton illegale cocaïne opgespoord en daarmee het oude record van Herman Brood uit de boeken gewerkt. Maar of Taco zo 1-2-3 een punt kan zetten achter zijn verslavende werkzaamheden, betwijfel ik. Een dag na zijn afscheid stond het beest al tegen de Woenselse methadonbus te plassen. Dat zegt genoeg. Mijn teerminnende neef Niko heeft ook moeite met stoppen. Hij rookt iedere sigaret altijd helemaal op. Bij zijn laatste trek valt dan altijd de as achter zijn tanden. Niko beweerde laatst dat-ie zelfs zijn beschermengel heeft horen hoesten. Tijd om te stoppen. Maar dat doet hij dus niet.

Ik snap dat wel. Het gevaar zit namelijk altijd op het eind. Ga maar na: grapefruitsap schiet altijd pas bij de laatste hap in je oog, de meeste doelpunten vallen altijd pas in de laatste minuut en vliegtuigen storten bij voorkeur neer op het einde van de vlucht. Nee, als het einde in zicht komt, vertrouw ik het niet meer. Ik ben al bijna 35 jaar cabaretier, bij ieder nieuw programma zeg ik dat het mijn laatste is … maar iedere keer plak ik er toch weer eentje aan vast. Dat zie je wel vaker bij artiesten. Met name zangers kunnen er maar geen eind aan breien.

In Rooi zijn de afgelopen weken weer een boel jubilerende koorleden bejubeld. Bij het Goede Herderkoor kregen welgeteld zes leden de Oorkonde van de Odaparochie. Vijf van hen waren nota bene al 40 jaar lid. Die hadden indertijd nog bij de begrafenis van de heilige Oda gezongen, toen de Dommel nog een sloot was en de Markt autovrij. Lang geleden dus. Ook het Martinuskoor zong afgelopen week voor een mevrouw die al 25 jaar trouw lid is. Stoppen met zingen is blijkbaar niet zo eenvoudig.

Een andere Rooise zanger haalde zelfs het landelijke nieuws. Vanuit het hele land kwamen mensen op zijn concert af. Op een gegeven moment stond de hele Pijnhorststraat vol met liefhebbers, om maar een glimp op te vangen van deze Bladkoning. Geen idee of het zangvogeltje inmiddels is gestopt. Lijkt me sterk.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!