Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: fe045c
Foto: Jeroen van de Sande
Op de koffie bij...

Weg met die rimpels!

Sint-Oedenrode - Het is de eerste ochtend van het jaar dat ik de ruiten van mijn auto moet krabben. Verwonderlijk is het dan ook niet wanneer ik 'Winteraanbieding' zie aangeplakt, naast de voordeur van Schoonheidssalon Eindeloos. Toch is dat niet de reden dat eigenaresse Lizet me heeft uitgenodigd voor een kop koffie. Dit keer gaat het om het behaalde diploma 'natural facelifting'. Een peperdure cursus die ze onlangs succesvol heeft afgesloten. Het laat zien dat de professionele salon zich blijft ontwikkelen.

Door: Jeroen van de Sande

Die geestdrift en drang tot verbeteren ben ik inmiddels gewend van Lizet. Vanuit het niets lanceerde ze acht jaar geleden een gloednieuwe salon in het centrum van Sint-Oedenrode. Erg knap voor een jongedame, destijds begin twintig. Door de jaren heen mocht ik de schoonheidsexpert meerdere keren interviewen als ze weer een volgende ontwikkeling had gerealiseerd. Drie jaar geleden de opening van een verbeterde salon aan de Rijckevorsel van Kessellaan en nu weer voor het onderwerp 'natural facelifting'. Wat houdt het in? Lizet kan niet wachten om het te vertellen…
"Naarmate een mens ouder wordt, verslapt de huid. Schrik niet, maar dat is al vanaf je 23e. Vandaag de dag zijn er veel meer mensen mee bezig dan voorheen. In bepaalde kringen is Botox bijvoorbeeld populair. Dat vind ik echter niet de beste oplossing. Ze spuiten dan iets in de huid wat er niet hoort! Toen ik hoorde van 'natural facelifting' was ik meteen geïnteresseerd. Het past precies bij mijn salon. Dit wil ik mijn klanten bieden", onderbouwt Lizet haar keuze. Meteen legt ze uit wat de techniek inhoudt. "Met een bepaalde bindweefselmassage ga ik het onderste gedeelte van de huid masseren. Daarmee stimuleer ik de aanmaak van jonger weefsel voor een strakkere huid. Ik 'trek en kneed' de huid. Het is wonderbaarlijk om te zien wat een kuur te weeg brengt." Ze laat me een foto zien van haar vader en inderdaad… Waar zijn die rimpels gebleven? "Mijn ouders en zus hebben eerder als proefkonijn gefungeerd. Dat vinden ze wel fijn, haha."
Terwijl Lizet even enthousiast als altijd de verschillende technieken aan me uitlegt, droom ik even weg. 'Ik ben bijna 37. Zag ik vanmorgen rimpels in de spiegel? Ze zijn me nog niet opgevallen. Laatst stelde iemand me wel de vraag 'Is dat je broer?' Ze wees naar mijn vader. Ai… een teken aan de wand! Toch maar inschrijven bij Lizet? Nee… ik wacht nog even.' Ik moet wel bij de les blijven, want Lizet laat me trots haar oorkonde zien, die ze met hard werken en studeren heeft verkregen.

Ik deel mijn gedachten en de schoonheidsspecialiste beaamt (gelukkig) dat een behandeling voor mij nog niet per se hoeft. "Al kan het nooit kwaad!" adviseert ze indirect. "Er zijn genoeg mensen van 40 á 50 plus waarbij rimpels meer zichtbaar worden. Bij 60 á 70 jaar is het nog meer vanzelfsprekend. Ik heb al enkele klanten geholpen en de reacties zijn zeer positief. Ze ervaren de behandeling niet alleen als ontspannen, maar ze merken en zien dat het echt de conditie van de huid verbetert." In kuurverband wordt de behandeling opgestart. Na enige tijd eens per week in de stoel, adviseert Lizet om daarna eens per drie maanden een behandeling te ondergaan. "Op die manier houd je het goed bij", is de specialiste duidelijk.

Goed om te horen dat er een natuurlijke manier is om rimpels tegen te gaan. En Schoonheidssalon Eindeloos is er weer als de kippen bij om haar klanten ermee te helpen. Ik ben benieuwd met welke ontwikkeling Lizet me de volgende keer weer verrast, want Schoonheidssalon Eindeloos staat nooit stil!
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!