Ein-de-lijk drie punten voor MHC dames 1

Algemeen

Sint-Oedenrode - Rooi dames 1 speelde zondag uit in Cuijk en wist met goed hockey en samenspel C.M.H.C. Civicum dames 1 buitenspel te zetten. Ze wonnen met 0-2 en zo werd de eerste overwinning een feit.

Zondag was het D-day, want de Rooise dames moesten punten pakken. In de week voorafgaand aan de wedstrijd stond een wedstrijd en een training op het programma. De thuiswedstrijd tegen DES werd helaas verloren, maar resultaten in het verleden bieden geen garantie in de toekomst en dus werd de knop snel omgezet naar zondag: Civicum uit. Drie punten pakken zou resulteren in een stijging van twee plekken.
Met in het achterhoofd het resultaat van het Nederland Elftal dat winnen kan tegen een sterke ploeg begon Rooi fel, maar vooral samen, aan de wedstrijd. Het leek net of alles op zijn plekje viel; er werden zekere ballen gespeeld, er werd gekeken en iedereen liep voor elkaar. Het was uiteindelijk Corinne van Uden die met een backhand Rooi verloste met het eerste doelpunt van de wedstrijd. 0-1. Dit ging helaas niet ongemerkt voorbij, want richting het einde kregen de dames vijf strafcorners voor de kiezen. Echter de nul bleef op het bord.
In de rust werd nog duidelijk op het hart gedrukt dat ze er nog niet waren, blijven knallen en niet afwijken van het plan. Ook de tweede helft bleef iedereen zijn taak uitvoeren en werd het goede spel doorgezet. De keepster wist weer, met knappe acties, haar goal leeg te houden. Voor het Rooise publiek en de coaches was het de tweede helft billenknijpen. Zou het dan echt gebeuren? Gaan de drie punten echt mee naar huis? Het antwoord gaf Anouk van Nistelrooij in de laatste twee minuten van de wedstrijd met het benutten van een strafbal. Het eindsignaal klonk en de dames waren trots en wisten zichzelf niet in te houden. Komende zondag speelt Rooi haar laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Weert dames 1. Iedereen is om 12.45uur welkom om de dames weer te zien strijden.