Logo mooirooi.nl
Jan van de Meulengraaf en Karolina Meems.   | Fotonummer: 28597f
Jan van de Meulengraaf en Karolina Meems.
Op de koffie bij...

Vertrouwen geeft rust

Best - Best en Sint-Oedenrode hebben meerdere historische linken, maar 'de klomp' is misschien wel de meest befaamde. Ik weet van de vele tientallen klompenfabrieken die Rooi lang geleden rijk was. Best doet daar zeker niet voor onder. De vele populieren aan de A2 en aan de krioelende binnenwegen zijn een aandenken. Niet alleen deze statische bomen, ook het adres van Notaris Jan van de Meulengraaf. Zijn zaak is gevestigd aan de 'Klompenfabriek', erg makkelijk bereikbaar vanuit Sint-Oedenrode.

Door: Jeroen van de Sande

"Precies op deze plek zat vroeger een klompenfabriek", gebaart de notaris met beide armen. Hij spreekt vol eerbied over het verleden en is duidelijk trots dat hij er gevestigd is met zijn prachtige en zeer open kantoor. We zitten aan tafel in een sfeervolle ruimte. Het Koninklijk paar - Willem Alexander en Maxima - kijkt vriendelijk over de schouders mee van Jan van de Meulengraaf en Karolina Meems, kandidaat-notaris. Frisse bloemen op tafel en een trombone in de hoek. Die verraadt de hobby van de kleurrijke Bestenaar.
"Hier zit voor 45 jaar juridisch advies aan tafel", doelt Jan op de ervaring van de twee specialisten. Bewust richten ze zich in dit geval op de regio Sint-Oedenrode. "We merken namelijk dat onze ligging ook voor mensen uit Sint-Oedenrode interessant is. Steeds meer Rooienaren komen hierheen voor advies." Dan heeft Jan het over juridisch en notarieel advies. Jan: "We zijn heel allround. Testamenten, BV's, personen- en familierecht, de oude dag. Allemaal zaken waar iedereen vroeg of laat tegenaan loopt. Wij zijn er voor om het juiste advies te geven." De notaris stipt aan dat bijvoorbeeld levenstestamenten eerder en opener besproken worden. "De mensen zijn mondiger geworden en willen langer dan voorheen de regie in eigen handen houden. Ook op medisch gebied. Wij handelen dat in alle discretie - zo goed mogelijk - af en zijn er voor om de mensen op de allerbeste manier te adviseren." Karolina valt hem bij… "We merken dat het op een positieve manier wordt verder verteld in eigen kringen. Dat is goede mond-tot-mond reclame. Het zet de mensen aan het denken en daarna willen ze het voor zichzelf goed geregeld hebben. Wij geven ze het vertrouwen en vertrouwen geeft rust. Dat vinden wij heel belangrijk." De achterliggende boodschap die Jan en Karolina eveneens meegeven is dat het goed is om een wat ouder testament eens tegen het licht te houden. Sommige wetten zijn namelijk achterhaalt en dan is opfrissing nodig.
Het vak van notaris leek me voorheen wel eens saai. Ellenlange documenten, met inhoudelijk taaie kost. Maar nu ik zo de enthousiaste casussen hoor, kan ik me helemaal voorstellen dat het vak juist heel divers is. "Dat klopt", beaamt de vrouw aan tafel. "Geen enkele dag is hier hetzelfde, want iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Ik vind het geweldig om een persoon te helpen en om de tekst uit te leggen in begrijpelijk Nederlands."
Dat kan dus gaan om een testament, een samenlevingscontract, maar ook voor het verkopen of aankopen van een bedrijf. Dan schuiven de adviseurs mee aan tafel. "We moeten daar goed mee kunnen sparren om de ondernemer uiteindelijk het best te kunnen helpen", geeft Jan een tip. Het is me duidelijk dat advies geven Jan in het bloed zit, want meerdere malen in het gesprek stipt hij onderwerpen aan die voor mensen belangrijk zijn. "We kunnen altijd het juiste advies geven. Daar zullen we ook alles aan doen."
Terwijl ik de deur van de historische plek dichttrek, probeer ik me voor te stellen hoe het er vroeger uit zag. Dat terwijl de mensen die hier komen juist bezig zijn met hun toekomst. Het lijkt tegenstrijdig, maar het past prachtig samen. Iedereen wil dat het vroeger goed was, maar dat ook de toekomst dat is. Notaris Jan van de Meulengraaf kan dat voor u regelen. 

 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!