Afbeelding
Foto: Johnny Huijberts

Naar de Noordkaap voor Stichting Jeugdcarnaval

Algemeen

Sint-Oedenrode - De Noordkaap is één van de meest bijzondere plekken op onze aardbol. De perfecte locatie ook om in de wintermaanden het noorderlicht te zien. Hans van der Heijden en Mark Vermeltfoort uit Nijnsel hopen dat mee te gaan maken. Zij vertrekken binnenkort naar het meest noordelijke puntje van Noorwegen. Ze doen mee aan de Noordkaap Challenge. Een rally zonder wedstrijdelement, samen met tientallen andere auto's om geld in te zamelen voor het goede doel.

Stel jullie eens even voor aan het Rooise publiek…
"Mark Vermeltfoort, 34 jaar uit Sint-Oedenrode. Van beroep ben ik webdeveloper. Ik maak websites en webshops. Daarnaast ben ik lid van C.V. De Heikneuters en ben ik actief bij de vlooienmarkt, wagenbouw, de Kneuterkapel en doe ik sinds twee jaar mee met de bonte avonden. Daarnaast ben ik ook beheerder van WhatsApp buurtpreventie voor Dommelrode."
"Hans van der Heijden, 44 jaar uit Sint-Oedenrode. Ondernemer in zwembadenbouw, bouw en verhuuractiviteiten. Ook ben ik lid van CV de Heikneuters en de Kneuterkapel. In 2012 was ik adjudant en daarnaast ben burgerraadslid geweest in de gemeente Sint-Oedenrode. Ik ben getrouwd met Esther van der Heijden en trotse vader van Imke en Suzan."

Hoe kwamen jullie er bij om hier aan mee te doen?
"Hans loopt al een tijdje rond met het idee om mee te doen aan zo'n challenge, maar heeft eerder niet de kans gehad om dit te doen. Hij coördineerde namelijk zo'n 11 jaar de strooiwerkzaamheden bij Prorail in onze buurt. Dit valt natuurlijk ook in deze periode. Hierdoor heeft hij wel een affiniteit met rijden in de sneeuw. Tijdens een feestje hadden we het erover en zo is het balletje gaan rollen. We hebben ook contact gehad met Ronald Reijnders die de challenge vorig jaar gedaan heeft. Van hem hebben we handige tips gehad, zodat we goed voorbereid aan de challenge deel kunnen nemen."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week