Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 012e88
Bedrijfsnieuws

De Zaak Advocatuur: tips over ontslag met een beëindigingsovereenkomst

Sint-Oedenrode - Een ontslag geeft vaak veel vragen voor de werkgever én de werknemer. Wat zijn de (on)mogelijkheden? Waar moet je als werkgever of werknemer rekening mee houden? Wat gaat dat kosten?Terechte vragen, een ontslag is ook niet niks. In veel gevallen kunnen de werkgever en werknemer samen tot afspraken komen voor de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Deze afspraken worden vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst (ook wel: een vaststellingsovereenkomst).

Meestal is het sluiten van een beëindigingsovereenkomst een goede optie, maar er zijn wel zaken waar werkgever én werknemer rekening mee moeten houden. Ik noem er een paar:
Heeft de werknemer recht op een ww-uitkering? Wat is de opzegtermijn? Heeft de werknemer recht op een vergoeding? Moet de werknemer tot het einde doorwerken? Wat gebeurt er met het concurrentiebeding? Hoe zit het met de bedenktermijn? Maar ook, erg belangrijk: let op bij ziekte!

Het sluiten van een beëindigingsovereenkomst is een goede manier om samen het ontslag te regelen, maar er zijn wel belangrijke zaken om op te letten. In de blog op mijn website geef ik tips bij het sluiten van een beëindigingsovereenkomst. Wil je advies bij het opstellen of controleren van een beëindigingsovereenkomst? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Samen zorgen we voor een goede beëindiging van de arbeidsovereenkomst! Rianne Eringa,  dezaakadvocatuur.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik heb last van vliegverkeer boven Sint-OedenrodeReageren!