DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG Foto: Henri van Hoorn

Rhode heeft weinig moeite met FC Tilburg

Algemeen

Sint-Oedenrode - Na de nederlaag tegen Nemelaer was Rhode in het rechter rijtje terecht gekomen en daarom wilde het zondag graag van FC Tilburg winnen om weer wat afstand te nemen van de onderste regionen. Dat ging uiteindelijk veel gemakkelijker dan vooraf gedacht, FC Tilburg werd op een 4-1 nederlaag getrakteerd.

In het begin had het al wel helemaal fout kunnen gaan, in de 1e minuut werd een bal uitverdedigd, tegen een tegenstander, en de bal ging maar een metertje naast. Maar Rhode was snel van de schrik bekomen. In de 3e minuut werd Simon van de Wetering gevloerd, strafschop, en Daan van Dinten deed wat van hem verwacht werd, 1-0. Rhode ging goed door. In de 6e en 8e minuut waren er 2 kansen voor Kyron Brus. In de 16e minuut was er ook een fraaie actie van de linksbuiten van FC Tilburg, maar zijn schot werd gestopt. Er volgden nog wat kansen voor Rhode, en in de 24e minuut was het weer raak. De verdediging van FC Tilburg aarzelde met uitverdedigen en Simon van de Wetering profiteerde daarvan en met een mooi boogbal zorgde hij voor 2-0. In de 33e minuut leverde een mooie aanval over 3 schijven nog niets op, maar in de 37e was het toch weer raak. Nu wist Geert Oerlemans de verdediging de bal te ontfutselen, hij passeerde de keeper en schoof de 3-0 binnen. Vlak voor rust waren er nog een paar fraaie aanvallen. Rhode begon ook weer goed aan de 2e helft. Geert Oerlemans werd al meteen onderuit gehaald, maar de scheidsrechter streek over zijn hart, geen strafschop. Vervolgens nog een paar goede mogelijkheden, maar na een kwartiertje werd het toch een stuk minder aan Rhode kant. De scherpte verdween een beetje en de combinaties liepen allemaal niet meer zo vlot. FC Tilburg kwam beter in de wedstrijd en kreeg ook een paar kansen, één uit een corner en één schot dat net naast ging. In de 73e  minuut was het wel raak. De rechtsbuiten ging op avontuur en schoof de bal in de hoek, 3-1. FC Tilburg leek daar even moed uit te putten, maar erg lang duurde dat niet. In de 82e minuut was het weer de beurt aan Rhode. Invaller Paul Smeets krulde een vrije trap van zo'n 25 meter fraai binnen, 4-1.

A.s. zondag is er voor Rhode 1 geen competitiewedstrijd, de overige teams spelen wel. Maar Rhode 1 komt wel in actie. A.s. zaterdag wordt namelijk het vernieuwde sportpark met de 3 kunstgrasvelden geopend. Om 5 begint het officiële gedeelte en om 7 uur wordt dit afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Blauw Geel'38.