VV Nijnsel/TVE Reclame stelt na rust orde op zaken

Nijnsel / Herpen - Eind vorig seizoen speelde Nijnsel Heren 1 haar eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen de bezoekers uit Herpen. Beide teams speelden bedroevend maar de gasten trokken uiteindelijk met 0-1 aan het langste eind met als gevolg dat Nijnsel na drie jaar derde klasse redelijk roemloos degradeerde. Die overwinning kreeg echter geen vervolg zodat Herpinia in de vierde klasse bleef.

Afgelopen zondag stond opnieuw deze wedstrijd op het programma maar dan in Herpen. De bezoekers uit Nijnsel hadden een florissantere positie op de ranglijst dan de gastheren. In de eerste helft was daar nog niet veel van terug te zien. Sterker nog, Herpinia kreeg na enkele minuten al de eerste en uitstekende mogelijkheid op de 1-0 maar deze deceptie werd de bezoekers bespaard. Daarna kabbelde het spel zonder noemenswaardige hoogtepunten op en neer. Nijnsel wat meer in balbezit maar het tempo was te laag en het vele breiwerk kon de gastheren niet echt verontrusten, zonder overigens zelf nog tot interessante kansen te komen.
Na de thee zette Nijnsel nog wat meer druk want men wilde maar al te graag drie punten mee naar huis nemen. In de 52e minuut leidde een aanval van de bezoekers tot een gevaarlijke situatie voor de goal en Stefan Hulsen heeft maar weinig tijd en ruimte nodig: 0-1. Verdiend. Herpinia liet het er echter niet bij zitten en zag kans om een klein offensief te ontwikkelen. De verdediging van Nijnsel had er echter goed het oog in en ook sluitpost Youri Dortmans toonde zich opnieuw een betrouwbare sluitpost. Wat gaat het dan worden? 0-1, 1-1 of 0-2? Het laatste. Opnieuw sneden de voorwaartsen van Nijnsel soepel door de verdediging van de gastheren en Jelle de Louw haalde zo'n tien minuten voor tijd koelbloedig de trekker over. Over en sluiten. Daarna nog meerdere goede kansen voor de bezoekers om de score een nog rianter aanzien te geven maar zij werden alle om zeep geholpen; niemand maalde erom. Een verdiende overwinning, daar waren vriend en vijand het gebroederlijk over eens. Het bestuur en de technische staf van Herpinia roemden het verzorgde spel van Nijnsel. Opnieuw een stapje hoger op de ranglijst, we sluipen langzaam maar zeker richting de top waar Avesteyn uit Dinther voorlopig soeverein aan kop gaat.

Zondag geen programma
Aanstaande zondag inhaal- en bekerwedstrijden waar Nijnsel geen bemoeienis mee heeft. Dinsdag 13 november om 20.00 uur thuis een oefenpot tegen derdeklasser Nooit Gedacht uit Geffen waar oud Nijnsel trainer Arno Methorst momenteel de scepter zwaait. Op zondag 18 november speelt Nijnsel thuis tegen Vorstenbossche Boys en hoopt dan nog dichter tegen de top van de ranglijst aan te schurken.