Afbeelding

Actie Schoenmaatjes: Wie maak jij blij?

Algemeen

De actie Schoenmaatjes gaat weer beginnen. Dit is een actie van Edukans, waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor kinderen in arme landen. De afgelopen jaren zijn 2 miljoen kinderen verrast met een prachtig cadeau.

Deze actie wordt ook hier georganiseerd door de gezamenlijke kerken van de PKN Sint-Oedenrode/Son & Breugel en de Odaparochie. Wil je graag meedoen en een cadeau maken voor een kind in een arm land? De doos kan ingeleverd worden tot en met zondag 11 november 2018 op het Parochiebureau in Son, Kerkplein 7, Son of bij het Parochiecentrum de Goede Herder, Mgr. Bekkersplein 1 in Sint-Oedenrode. Maandag tot en met vrijdag van 9.30-12.00 uur. Het is ook mogelijk om je doos in te leveren achter in de kerk voor of na de mis.

Hoe vul je een schoenendoos?
Edukans heeft een mooie folder uitgegeven. Daarin staat hoe je de schoenendoos maakt en vult. De folder kan worden afgehaald in de kerken of op een van de parochiebureaus, maar staat ook op de website van de parochie. Voor de verzending wordt een bijdrage gevraagd van €6,- per schoenendoos. Het is ook mogelijk om alleen € 6,- verzendkosten bij te dragen zonder een schoendoos in te leveren. Heb je nog kleine knuffeltjes, mooie schoolspulletjes of kleine speelgoedjes, dan mag je deze ook los inleveren bij het parochiecentrum van Son of Sint-Oedenrode. De dozen worden uitgedeeld in landen als Albanië, Moldavië, Irak of Ghana. Veel kinderen daar leven in moeilijke omstandigheden in weeshuizen, vluchtelingen-kampen en sloppenwijken. Een schoenendoos is voor hen een cadeau om nooit te vergeten.