Afbeelding

Roois kookboek in de maak…

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen woensdag was het zover. In de Dommelhoeve stonden de potten en pannen klaar voor een kooksessie. Een eerste sessie voor het Roois kookboek. De ouderen van de dagbesteding stonden paraat en hun begeleiders ook. Zij hadden er zin in.

Een chaotische drukte dat wel. Aan tafel werden al snel de bamigroenten gesneden en op een andere plek moest een grote rode kool toch echt de pan in. Aardappels schillen voor de aardappelsalade? Niet nodig, die gaan zo de pan in. Hollandse kost, heerlijk. Even later stonden de kinderen van kinderopvang De Verbinding op de stoep. Zij schoven aan en begonnen meteen met hun recepten, heel andere dan de rode kool met appeltjes. Zij kozen voor halloweenpaprika's, bananenbrood en chocoladecakejes .
In die tussentijd manoeuvreerden de fotografen tussen de tafels en fornuizen door en interviewde Corry Bekkers alle deelnemers. Een kookboek bestaat immers uit tekst, recepten en foto's. Het eindresultaat mocht er zijn. Een maaltijd voor iedereen die heeft gekookt en meer. Ze kunnen terugkijken op een hectische maar vooral leuke middag. De ouderen waren duidelijk: dit was gezellig. En de kinderen waren al even enthousiast. Missie geslaagd!
De volgende kooksessie gaat plaats vinden in Olland op 23 oktober a.s. Heeft u ook nog oude recepten? Laat het weten via de mail van het Roois Cultureel Erfgoed: Rooiscultureelerfgoed@gmail.com.