Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: bfb887
Foto: foto: Sligro/Sander van der Veen
MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Tip van de Prins 7: Kleurrijk

Papgat - Carnaval is een kleurrijk feest. Er lopen veel kleurrijke types rond in kleurrijke kleding en er zijn van allerlei kleurrijke creaties te bewonderen tijdens de carnavalsoptochten. Ook de kleuren van een carnavalsclub zijn vaak heel kenmerkend voor die vereniging en die zie je dan ook in alles terug. Jassen, kielen, hoeden, pruiken en zelfs klompen worden uitgevoerd in de kleuren van de eigen club. De echte carnavalskleuren in Papgat zijn echter rood, geel en groen. En de volgende tip doet vermoeden dat de ze daar wel raad mee weten.

Tip 7: De carnavalskleure zèn ze nie vrimd!

Blijkbaar hebben de Neije en zijn adjudant dus iets met de kleuren rood, geel en groen. Het kan zijn dat de carnavalsclub waarvan ze lid zijn één van deze kleuren in hun tenue heeft zitten. Er zijn zelfs clubs die alle drie die kleuren gebruiken in hun huisstijl. Het kan ook zijn dat deze kleuren in de bedrijfskleding zitten die ze dagelijks dragen.
Bij kleuren denk ik ook aan vlaggen. Is de Neije van de zomer op vakantie geweest naar een land met de carnavalskleuren in de vlag. Dat zou dan Bolivia, Ghana of Portugal kunnen zijn. Of doen ze elk jaar mee aan de vlaggenparade en hangt de vlag van Papgat in de carnavalsperiode te wapperen aan de gevels van hun huizen?
Heel veel snoepjes heb je ook in deze kleuren of wat te denken van confetti? Alhoewel, dat hebben we afgelopen carnavalsseizoen al meer dan genoeg over ons heen gehad. Houden ze van reggae- muziek en lopen ze als echte Rastafari rond? De kleuren rood, geel en groen zijn ze dan ook niet vreemd. Zijn ze vaak in de weer met gekleurde kabels om een lamp of een computer aan de praat te krijgen? Staan ze vaak stil voor een verkeerslicht omdat ze voor hun werk veel op de weg zitten? Of hebben ze verstand van het weer en praten ze daarom vaak over code rood, geel of groen?
Door de gekleurde letters te verzamelen, kun je nog een extra tip bij elkaar puzzelen.
Weet u wie het kleurrijke duo gaat worden dat komend jaar de scepter over Papgat gaat zwaaien? Geef dan hun namen door aan de voorzitters van de prinskeuzecommissie Frank van den Brand en Elise Strijbos via pkvoorzitterpapgat@gmail.com of in de brievenbus van Laan ten Bogaerde 30.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!