The Circle
The Circle Foto: HANS VERVLOED

The (Private) Circle hoort bij de Klompenbeurs

Algemeen

Sint-Oedenrode - Private Circle is in Sint-Oedenrode en omstreken een legendarische band. Tussen 1984 en 2009 gaven ze vele legendarische optredens in Rooi en regio. Op 5 oktober komt een deel van hen weer samen. Dan treden ze bij de Helden van Kien op onder de bandnaam The Circle. Niet geheel toevallig, want in de jaren zeventig speelde Private Circle op de Rooise Markt in een tent, toen daar de Klompenbeurs nog plaatsvond.

Op die dag vindt bij de Helden van Kien de Nationale Klompenbeurs plaats. Er is dan van alles te beleven op het gebied van klompen. Tijdens het middag- en avondprogramma is dus eveneens gezorgd voor interessante muzikale optredens. Want behalve The Circle treedt ook Anne van der Heijden op. Zij klom als zestienjarige puber al op het podium van Private Circle om nummers te zingen. Deze optredens staan bij veel mensen in het geheugen gegrift. Bij deze de kans om dat weer her te beleven…
Drie leden van het eerste uur van Private Circle maken deel uit van The Circle; Johan van de Pol, Rinus van der Heijden en Leon Vervoort. Saskia van de Broek (zangeres) en Roland Pawiroredjo (sologitaar) maken The Circle compleet. Johan, Rinus en Leon maakten al in de zestiger jaren met Dirty 68 muziek in de regionale jongerencentra. In de zeventiger jaren traden ze op tijdens de Klompenbeurs in een tent op de Markt. De passie voor muziek zijn ze blijven houden. De stevige rockmuziek uit het verleden is bij The Circle ingeruild voor een meer melodieuze keuze uit de repertoires van bands als The Eagles, Neil Young en zelfs Ed Sheeran. Zoals gezegd zal ook Anne van der Heijden de microfoon hanteren en komt er een speciale dansact voorbij: Hollandse meiden op klompen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding