Afbeelding
Foto: Esmee Frieser

Huurwoningen op plek CampusFioretti

Algemeen

Sint-Oedenrode - Aan de Kasteellaan in Sint-Oedenrode staat het gebouw van het voormalig Fioretti College. Het gebouw wordt nu gebruikt door het Starterscollectief. Hun gebruikersovereenkomst loopt per 1 januari 2019 af. Het college heeft besloten om daarna het, sterk verouderde, gebouw te laten slopen en de mogelijkheden voor het bouwen van sociale huurwoningen te onderzoeken. De ondernemers die nu in het pand huizen, zijn het niet eens met deze beslissing.

Ze zijn het er vooral niet mee eens dat ze er al op 1 januari uit moeten. Hen zou beloofd zijn dat er altijd plek voor hen zou zijn. Voor de ondernemers is hiermee de kous daarom nog niet af.
Naast de mogelijke woningbouw is het ook de bedoeling dat een substantieel deel van het perceel een groene invulling krijgt. Zodra er meer duidelijkheid is over wanneer er daadwerkelijk tot sloop en herontwikkeling wordt overgegaan, wordt de omgeving geïnformeerd.
Eerder is in de voormalige gemeente Sint-Oedenrode al een aantal verschillende ontwikkelingsvarianten voorgelegd. Sociale woningbouw was één van de opties. In de nieuwe woonvisie voor Meierijstad wordt veel belang gehecht aan realisatie van sociale huurwoningen. Deze optie is daarom nu een passende keuze.