Afbeelding

Rooise horeca omarmt Rooi Vol Koren

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een hamer kan niet zonder steel, een zaag niet zonder tanden en Rooi Vol Koren niet zonder horeca. Waar zouden we zijn met een muzikaal evenement zonder die gezellige terrassen, waar Rooi er zoveel van heeft?

Rooi staat in de wijde omgeving bekend om zijn Brabantse gezelligheid. En als je dan voor 7 oktober 2000 zangers en zangeressen uitnodigt om Sint-Oedenrode vol te komen zingen dan wil je toch minimaal dat ze het naar hun zin hebben. Sinds 2016 is er een band ontstaan tussen de horeca en de jonge Stichting Rooi Vol Koren.
Dankzij een doorlopende open dialoog tussen de partijen verloopt de organisatie geweldig. "Mooi dat we samen lijnen uitzetten om van een mooi nieuw cultureel evenement een nationale gebeurtenis te maken", is organisator Harry Passier uiterst content. "Voor het Stichtingsteam, dat de schouders zet onder Rooi Vol Koren, is ook de steun van de Rooise horeca een hele geruststelling. Een evenement van dit kaliber vraagt om een andere aanpak als het over financieren gaat."

De samenwerking heeft er ook voor gezorgd dat op 7 oktober alles op de terrassen te koop is voor een echte Rooi Vol Koren consumptiemunt. De munt is in tweeën te breken zodat je ook met halve munten kunt betalen. Niet alleen drankjes, maar ook zal er Food To Go op diverse plaatsen worden aangeboden, welk met de muntjes kan worden betaald.
Deze munt is op 7 oktober op diverse plaatsen in het dorp te koop voor €2,50 per hele munt. Dat is een paar dubbeltjes meer dan je normaal voor een kopje koffie of een biertje betaalt maar hiermee krijgen ze wel een groot project van de grond. "Die extra euro die je als bezoeker op het eind hebt uitgegeven heeft je dan wel een mooie dag bezorgd", aldus Passier tot slot.