Onnodig verlies Ollandia tegen Boskant

Olland - Het is het verhaal een beetje van de bekerwedstrijden. Redelijk tot goed voetballen, gelijkwaardig met voldoende kansen op de overwinning en.. aan het einde steeds met lege handen staan.

Ollandia - Boskant was een leuke wedstrijd om naar te kijken. Twee ploegen die hard werkten, fel in de duels en gelijkwaardig aan elkaar waren. Beiden soms ook erg slordig in de passing. Het was al in de tweede minuut dat Boskant door een slordigheid van Ollandia een grote kans kreeg. Gelukkig voor Ollandia was de afwerking matig en bleef de startscore op het bord staan. Gaandeweg de eerst helft kregen beide teams wat kansen. maar kwamen ze niet tot scoren. De supporters stonden op het punt om met een 0-0 stand de koffie op te gaan zoeken, maar helaas voor Olland dacht Boskant in de persoon van Joris van der Heijden anders, want een zwak uitverdedigde bal werd met een hard schot in het doel gewerkt. Een domper voor Ollandia.
Maar ze hoefden niet lang op de gelijkmaker te wachten, want het was in de 48e minuut dat Remco Voets een vrije trap richting de rechter bovenhoek stuurde. Die werd door Tom van der Heijden, keeper van Boskant, uit het doel gestompt. Voor de voeten van Gerbe Voets en hij maakte dit buitenkansje beheerst af. Hierna bleef het op en neer gaan met soms mooie en felle duels, maar ook soms met slordigheden waar je het klamme zweet van uitbrak. Toch was het Boskant die uiteindelijk aan het langste eind trok. Een vrije trap vanaf links werd bij de tweede paal ingebracht. Emile van den Elsen, leunend op back Tom de Beer kopte de bal in het doel. Hierbij had Tom Wouters wat kordater op mogen treden evenals de over het algemeen goed leidende scheidsrechter die de overtreding had moeten zien. Maar met zijn 17 jaren jong mag hij tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Ondanks het derde verlies heerst er toch vertrouwen bij de supporters voor de competitie, want ze hebben voldoende goede voetbalmomenten gezien de afgelopen weken. Tot zondag bij Ollandia - LSV en nadien samen naar de kermis!!