Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b8300a
Meierijstad

WK Paalklimmen Wijbosch

Meierijstad / Wijbosch - Zaterdag 8 september wordt er een twintigtal kramen opgesteld rondom de twee palen waar het allemaal om draait. De palen waarin de competitie van het jaar gaat plaats vinden. Dit jaar alweer voor de elfde keer.

Een heuse wedstrijd waarin er gestreden gaat worden om de titel; de snelste paalklimmer 2018. Wanneer het fluitsignaal klinkt, spurt je zo snel mogelijk naar boven en tikt de bel aan. Wie luidt er het snelst de bel die boven in de paal van dertien meter hoog hangt? Verdeeld in vijf categorieën gaat vanaf 14:30 uur de jeugd van start. Dit zijn de jongens en meiden van 8 t/m 16 jaar en 's avonds om 20:00 uur. Iedereen vanaf 17 jaar en ouder waarbij er ook een aparte competitie is voor de vijftig+.
Wil je niet mee doen aan de strijd, maar het toch een keer proberen? Dat kan natuurlijk ook. Voor diegene die een sterke tijd willen neer zetten en alvast willen oefenen of gewoon om te klimmen zonder publiek omdat het eigenlijk best wel spannend is. Hier is volop de gelegenheid voor op vrijdagavond 7 september vanaf 19 uur.Op zaterdag om 14.00 uur gaat de markt van start. Allerlei hebbedingetjes en snuisterijen, creatieve workshops, lekker eten (ovenpizza, BBQ, Kebap etc.) en drinken. Er is een huifkar, luchtkussen, ballonnenclown en er wordt geschminkt. Dit alles wordt muzikaal ondersteund door flink wat muziek.
De band No Colour mag het feestje openen, waarna deze om 19.00 uur wordt afgelost door Yellow Pants and Friends, een groep muzikanten die er van houdt om de tent af te breken met meezingers, medleys en "gouwe ouwe". Zij zorgen ervoor dat bij ieder feestje het dak eraf gaat.
Na de finale van de dames en heren rond de klok van 23:00 uur verwachten ze een Mystery guest. Dirk Drost mag het feest compleet maken en de avond/dag nog even met een knaller afsluiten. Deelname en entree zijn gratis en opgeven voor het klimmen kan op de dag zelf.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!