Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Weetjes over Rooi Kermis

Algemeen

Sint-Oedenrode – Nog een paar dagen en dan is het zover: Rooi Kermis. Hét feest waar veel mensen lang naar uitkijken. Via deze weg willen we u over een aantal zaken informeren die met de kermis te maken hebben. Ook is hier
>>> de plattegrond van Rooi Kermis te zien.

Openingstijden Rooi Kermis
Zaterdag: 16.00 tot 01.00 uur
De officiële opening vindt plaats bij café Oud Rooij. Kinderen van speciaal onderwijs en de groepen zes van basisscholen Eerschot en Boskant zijn uitgenodigd om het feestje mee te vieren. Zij mogen als eerste de attracties in!
Zondag, maandag en woensdag: 14.00 tot 00.00 uur
Dinsdag: 15.00 tot 00.00 uur 

Opbouwen en verkeer
Vanaf woensdagochtend wordt Rooi Kermis opgebouwd. Ook de horecagelegenheden zijn dan volop in touw om hun zaak tip top in orde te maken. Net als andere jaren zal Rooi Kermis plaatsvinden op de Markt en op het Kerkplein.
Het opbouwen kan voor overlast zorgen en het verkeer kan hinder ondervinden. Vandaar dat de gemeente vraagt om begrip van omwonenden en verkeersdeelnemers. Op de website van MooiRooi.nl is vanaf woensdagochtend de link naar de plattegrond van de kermis te vinden.

Fietsenstalling
De brandweer en politie verzoeken vriendelijk om geen fietsen te parkeren op de Markt en op het Kerkplein. Ook in het straatje naast de Albert Heijn is het verboden om fietsen te plaatsen. De hulpdiensten moeten namelijk altijd snel de Kermis kunnen bereiken. Houd hier a.u.b. rekening mee! Tegenover Odendael aan het Ameroyenhof wordt een fietsenstalling geprepareerd. Onder andere op die plek kunt u uw fiets kwijt.

40 jaar Cake Walk
De Cake Walk van familie Reemer staat dit jaar voor de veertigste keer op de Rooise Kermis. Wie heeft er niet in deze befaamde attractie rondgerend, gesprongen en gegleden? Hele generaties hebben het al eens aangedurfd om de prachtige Cake Walk te betreden. Namens heel Sint-Oedenrode: proficiat familie Reemer met deze mooie mijlpaal! (foto: Patrick Sanders)

Ouderenkermis
Ook dit jaar vindt de Ouderenkermis plaats op dinsdagmiddag aanstaande van 13.00 tot 15.00 uur. Ieder jaar komen er vele tientallen ouderen op af om een gezellige middag te beleven! Er is live muziek en uiteraard vindt ook weer de loterij plaats met vele mooie prijzen.

Iedereen een fijne Rooi Kermis gewenst!