Het evenement is de laatste jaren enorm gegroeid.
Het evenement is de laatste jaren enorm gegroeid.

Win twee kaarten voor 24-uurs Solexrace

Algemeen

Wil jij twee gratis weekendkaarten van de 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther winnen ter waarde van € 57,50 per stuk? We geven er namelijk in samenwerking met de 24 uurs solexrace vier weg. Stuur een mail met wie jij graag zou willen gaan naar lezeractie24uurssolex@gmail.com met je naam en woonplaats en wie weet ben jij de winnaar. Je kunt het toesturen tot en met zondag 19 augustus. Maandag 20 augustus worden de winnaars bekend gemaakt.
Bij deze een artikel met meer uitleg over het grootse evenement:

En wéér wordt de 24-uurs Solexrace die dit jaar van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus gehouden wordt op het terrein aan de Heibloemsedijk in Heeswijk-Dinther een stukje groter dan voorheen. De 12e editie wordt er een met nóg meer beleving, entertainment en spektakel.

Toen Roy van der Heijden en Merlin van Heugten in 2007 mede aan de wieg stonden van de eerste Solexrace en de happening in slechts zes weken op de kaart dienden te zetten, hadden zij nooit durven dromen dat het anno 2018 een evenement zou zijn dat intussen weggezet wordt als het jonge broertje van de Zwarte Cross. Een happening die begon met zeventien teams en een handjevol publiek en vanaf dat moment elk jaar groter werd, elke keer anders is en dit jaar, zo beloven genoemden, nóg meer beleving, entertainment en spektakel zal kennen!

Het duo ontwikkelde zich met de Solexrace mee en steekt eindeloos veel tijd en energie in het hele gebeuren. "We zijn hier het hele jaar mee bezig en proberen het zo in elkaar te zetten dat het vernieuwend is en blijft. De terreinindeling is dit jaar daarom wederom anders en weer groter dan een jaar eerder. De brascrossbaan wordt zo aangelegd dat publiek op meerdere plekken het 'geweld' goed kan bekijken en we zorgen voor enige entertainment/aankleding erbij. Naast de brascross en de solexrace die op zaterdagmiddag om 16.00 uur, in deze letterlijk, aftrapt, hebben we een vét muzikaal programma in drie feesttenten en er komt een podium extra in ons splinternieuwe feestcafé met een hoog 'lal en kwal' gehalte en een geheel eigen programma", vertellen Roy en Merlin enthousiast.

Voor het ronkende geweld geldt dat teams die het aandurven om voor Kika 24 uur op een solex rond te hobbelen, 'plankgas dur twee cafés en unne stierenstal', nog steeds in kunnen schrijven. "Het deelnemersveld wisselt elk jaar en komt uit binnen- en buitenland. Sommigen doen slechts een of twee keer mee, maar we hebben ook teams die jaar in jaar uit meedoen en écht voor de winst gaan. Verder zijn er die speciaal voor Kika rijden en naast het verplichte sponsorgeld moeite doen om vooraf met acties geld in te zamelen. In verloop van ons bestaan haalden we al ruim € 260.000,- op voor Kika. Daar zijn we trots op", zeggen Merlin en Roy.

De Brascross telt maar liefst acht categorieën en steekt zo in elkaar dat wie zonder zijwieltjes uit de voeten kan, eraan mee kan doen. In de Luierklasse kun je namelijk de baan al op vanaf vijf jaar. Verder is er een Snotneus-, Brommercross- Snevelbokkenklasse licht en zwaar-, Gescharrel met een barrel-, Crossklasse- en Drie en een quadklasse. Voor deelname in één ervan geldt dat, hoewel het deelnemersveld weer groter is, er een aantal 'uitverkocht' is zijn en er nog slechts plek is in de Brommercrossklasse, Snevelbokkenklasse licht en Drie en een quadklasse (16 tot en met 103 jaar). Voor informatie over aanmelden en regelement zie de website.

De ronkende motoren gaan hand in hand met een muzikaal programma in de drie grote feesttenten en het feestcafé op het terrein. Uiteraard ontbreken de heren van WC Experience niet, maar ook Mental Theo, Wannebeastar, Snollebollekes, Pap & Pudding, Weekend Warriors, House of Rock, The Dirty Daddies en Boomshakalak staan genoteerd. Het is slechts een greep uit de complete line up die overigens ook een Zingende Schlager, zanger Kafke en de King of Bingo laat zien. "Er is echt voor ieder wat wils. Overal is gedurende deze dagen iets te beleven", stellen Merlin en Roy.

Kaartjes kunnen rustig nu al gekocht worden want over het weer, zo laat het tweetal lachend weten, hoeft niemand zich zorgen te maken. "We kloppen het af, maar dat is elk jaar goed", vertellen ze om te ontboezemen: "Dat komt omdat 'ons mam' (tante Tonnie voor Roy), elk jaar naar de St. Jan gaat in Den Bosch en daar overal waar ze kan dikke en dunne kaarsen aansteekt en een goed woordje voor ons doet." Dan resoluut; "De 24-uurs Solexrace is een happening vol sfeer, gezelligheid en spektakel. Dat wil je niet missen."

Zie voor informatie over tickets en/of deelname www.24uurssolexrace.nl