Afbeelding

Prima resultaten Rick van den Oever

Algemeen

De Rooise handboogschutter Rick van den Oever is de laatste maanden druk bezig geweest op verschillende fronten. Zo deed hij mee aan het NK, schoot hij in Salt Lake City en deed hij weer mee aan de Lowlands cup (waar de finale nog van op de agenda staat). Zijn prestaties in een vogelvlucht.

Lowlands Cup
Al jaren scoort Rick van den Oever goed tijdens de Lowlands Cup, een wedstrijd over meerdere toernooien. Afgelopen weekend was het de laatste ronde voor de finalewedstrijd van binnenkort. De beste schutters van Nederland doen mee en Rick gaat als tweede geplaatst de finale in. De rondes vóór afgelopen weekend eindigde de Rooienaar als 1e, 2e, 4e en 11e. Afgelopen weekend werd hij 15e. Rick: "In de kwalificatie schoot ik mijn beste score van het seizoen met 663 punten. Dat was goed voor een 4e plek in de kwalificatie. Doordat ik al snel een teamgenoot van het Nederlands team tegenkwam en hiervan verloor, kwam ik niet verder dan die 15e plek. Een 1e, 2e en 4e plaats als beste drie resultaten in de Lowlands Cup van vijf wedstrijden, zorgen ervoor dat ik op 19 augustus als 2e geplaatst de Lowlands Cup finale in zal gaan. Deze wordt geschoten bij Kasteel Hoensbroek."

NK
Het NK individueel in Schijndel viel voor Rick van den Oever wat tegen. De finale was op de Parade in Den Bosch. Door een shoot-off lag Rick er op een gegeven moment uit en kwam hij niet verder dan de 9e plaats. Als team ging het beter. Het is tijdens het NK de bedoeling dat je met een clubgenoot samen in een team zit. Evenals Rick zit Jan van Tongeren bij Concordia. Een goede schutter en dus haalden ze samen de finale. Helaas werd die niet gewonnen, maar ze hielden er een goed gevoel aan over.

Salt Lake City
In Salt Lake City vond een wereldbekerwedstrijd plaats met deelnemers van over de hele wereld. Er stonden 104 schutters aan de start. Na het verslaan van onder andere een als tiende geplaatste Japanner verloor Rick van een Amerikaan. Uiteindelijk werd de Rooise schutter knap 17e.